WhatsApp tarafından yapılan yeni güncelleme ile kullanıcılara yeni özelliklerin sunulacağı duyuruldu. Yeni özellik kapsamında rehberde kayıtlı olmayan kişilerin, en son ne zaman çevrim içi olunduğu bilgisine ulaşması engellenecek.

WhatsApp’ta gizlilik ayarları için küçük bir güncelleme yapıldı. Gizliliğin daha da arttırıldığı yeni güncellemede kullanıcıların çevrimiçi durumunun varsayılan olarak kayıtlı olmayan kişilerden gizlenmesi sağlandı. Bu sayede kullanıcılar telefon numaraları üzerinden diğer WhatsApp kullanıcıları tarafından kaydedilmesi halinde WhatsApp uygulamasındaki çevrimiçi durumu gizlenecek. Önceki dönemde her WhatsApp kullanıcısının en son ne zaman çevrim içi göründüğü varsayılan olarak herkese açık durumdaydı. Ancak bu durumun gizlilik ve güvenlik noktasında sorun yaşanabileceğinin farkına varan WhatsApp ekibi, bu ayarı varsayılan olarak kapalı konuma getirdi.

WABetaInfo keşfetmişti!

WABetaInfo, 3. taraf uygulamaların WhatsApp kullanıcılarının online durumunu düzenli olarak kötüye kullandığını keşfetti. Konu ile ilgili WhatsApp ekibi bilgilendirilirken güncelleme kısa süre içerisinde sunulmaya başlandı. Önümüzdeki günlerde kademeli olarak tüm kullanıcılara sunulacak olan güncelleme ile birlikte WhatsApp’taki keşfedilen bu açık artık bir tehdit yaratmayacak. 

Gizlilik odaklı güncellemeler devam ediyor

Geçtiğimiz dönemlerde bir defa gösterildikten sonra kendi kendine silinen multimedya içeriklerinin paylaşılmasına imkan tanıyan WhatsApp, son olarak gündeme gelen haberlerde ise benzer özelliği mesajlar için getirmeyi planladığını duyurmuştu. Tüm bu özelliklerin ardından gizlilik odaklı yeni bir güncelleme daha yapan WhatsApp, çok daha gizlilik odaklı ve kullanıcıların güvenliğini sağlayacak çalışmalara odaklanmış görünüyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir