WhatsApp, “Bilinmeyen Kullanıcıları Sessize Alma” ve “Gizlilik Ayarı Kontrolü” özelliklerini kullanıcılarına sundu.

WhatsApp son zamanlarda sohbet kilidi, “Bir Kez Görüntüle” için ekran görüntüsü almayı engelleme, kaybolan süreli mesajlar ve kullanıcının çevrim içi olduğunu gizli tutma seçeneği gibi bir çok özelliğini yayına sunmuştu. WhatsApp yakın zamanda iki yeni gizlilik özelliğini daha tanıttı.

Whatsapp’ta bilinmeyen kullanıcıları sessize alma özelliği

Whatsapp'ta bilinmeyen kullanıcıları sessize alma özelliği

Şirket kullanıcıları için, “Bilinmeyen Kullanıcıları Sessize Alma” ve “Gizlilik Ayarı Kontrolü” özelliklerini sundu. WhatsApp, “Bilinmeyen Kullanıcıları Sessize Alma” özelliğini gelen aramalar üzerinde kullanıcıya daha fazla gizlilik ve kontrol sağlamak için tasarladığını söyledi. Özellik sayesinde spam, dolandırıcılık girişimleri ve bilinmeyen kişilerden gelen aramalar otomatik olarak filtreleniyor. Bahsi geçen yenilikle birlikte aramalar, telefonun çalması engelleniyor, ancak arayanın önemli biri olması ihtimaline karşı kayıtlar Arama listesinde görünüyor.

WhatsApp, makine öğrenimine dayalı algılama kapasitesini arttırdığını ve bu özelliğin çağrıları %50 oranında azaltmasını beklediğini belirtti.

WhatsApp ile “Gizlilik Ayarı Kontrolü” özelliği

WhatsApp ile "Gizlilik Ayarı Kontrolü" özelliği

WhatsApp, “Gizlilik Ayarı Kontrolü” ile kullanıcılar için doğru koruma düzeyinin seçilmesini kolaylaştırmak için önemli gizlilik ayarlarını tek bir yerde sunuyor. Özelliği kullanmak isteyen kullanıcılarının gizlilik ayarları bölümünden “Kontrolü başlat” seçeneğini işaretlemeleri yeterli oluyor. Kullanıcılar, mesajların, aramaların ve kişisel bilgilerin güvenliğini arttıran birden çok gizlilik katmanı incelenebiliyor.

WhatsApp bu haftadan itibaren kullanıcıların yeni özelliklere erişebileceğini açıkladı. Şirket gizlilik güncellemelerine, kişiler için daha güvenli bir alanda konuşma ve mesajlaşma imkanı sunmak için önem verdiklerini açıkladı.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir