WhatsApp uzun süredir kendi içinde varlık göstermiştir. Mart ayında beklenilen bir değişiklikle bu durum değişecek. Artık WhatsApp, Telegram, Messenger, Signal ve diğer mesajlaşma uygulamalarıyla uyumlu hale gelmesi bekleniliyor.

 Bu uygulamalar milyonlarca kişi tarafından kullanılsa da bir uygulamadan diğerine mesaj göndermek mümkün değildir. Ancak WhatsApp yakın zamanda 2 Milyar kullanıcısı için daha önce yapılmamış düzenlemeleri yapacak.

WhatsApp mühendislik direktörü Dick Brouwer tarafından onaylanan bu önemli duyuru WhatsApp’ın önümüzdeki günlerde daha iyi entegre olacağını gösteriyor. Bu iletişimdeki kesintisizliği sağlayacak olan oldukça çekici bir özellik olarak öne çıkıyor.

WhatsApp’ta güvenlik ve gizlilik ön planda 

WhatsApp’ta güvenlik ve gizlilik ön planda 
WhatsApp’ta güvenlik ve gizlilik ön planda 

WhatsApp’ta 3. taraf uygulamalardan mesaj alışverişlerine izin vermeler kullanıcının onaylaması ile olacak. Çünkü büyük bir spam ve dolandırıcılık kaynağı haline gelebilir.

Ayrıca Meta’nın sistemiyle birlikte çalışabilir olmak isteyen şirketler, ayrıntıları kamuya açıklanmayan bir anlaşma imzalamak zorunda kalacaklar.

Bu değişiklik AB’nin Dijital Piyasalar Yasası gibi düzenleyici adımlarla da ilişkilendiriliyor. DMA, Meta, WhatsApp gibi büyük platformları rekabete teşvik etmek ve kullanıcı seçimini desteklemeye zorlayarak, WhatsApp’ı farklı platformlarla uyumlu hale getirmeyi planlıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir