WhatsApp arama, en hızlı VoIp çözümlerinden biri olmasına rağmen, bazı zorluklar sunan bir arayüze sahipti. Son olarak, tasarım değişir.

WhatsApp bir süre önce SMS’in yerini almış olsa da, sesli aramanın yerini tamamen almış değil. Bunun nedeni, mobil internet bağlantısının bazen sesli arama sorunlarına neden olabilmesidir. WhatsApp ekibi bu kötü deneyimi düzeltmek için uzun süre çalıştı. WhatsApp arama ekranının yeni sürümünü gösteren yeni ekran görüntüsü belirir.
Uygulamanın
iOS sürümünün yeni tasarımı, yıllardır değişmeyen deneyime farklı bir dokunuş katıyor. Açıkçası, daha basit arayüz, çok kullanıcılı ve grup aramaları içindir.

WhatsApp iOS’ta tasarım değişikliğine gitti

ios kullanicilari dikkat whatsapp aramalari degisiyor 2

WhatsApp şu ana kadar birçok tasarım değişikliğine uğrasa da çağrı ekranı büyük ölçüde aynı kaldı. Ancak daha sonra grup aramalarına katılma hakkında faydalı haberler göreceğiz. Ama tasarımda herhangi bir değişiklik görmedik. Bir aramaya birden fazla kişi katılabileceği için mevcut arama ekranı biraz zorluk çekebilir. Uygulamanın iOS Beta’sında ortaya çıkan yeni tasarımda, katılımcıların yönetimini kolaylaştıran bir gelecek arayüzü görüyoruz.

WhatsApp, web ve masaüstü sürümleri için iki aşamalı doğrulama sistemi geliyor

Yeni tasarım katılımcıları bir çerçeve içinde gösteriyor. Seçtiğiniz arka plan da bu ekranda yer alacaktır. Ses dalgaları sayesinde hangi katılımcının konuştuğu daha kolay anlaşılır ve bu alanlar sayesinde katılımcılarla ilgili parametrelere daha kolay erişilebilir.

beta’nın 22.5.0.70 sürümünde ortaya çıkan bu özelliğin yakında düzeltileceğini umuyoruz. Aralık ayından bu yana WhatsApp’ta yeni bir arama ekranı geliştirildiği biliniyor. Bu değişiklik bizim için sürpriz olmasa da yeni ekranın nasıl göründüğünü gördük. Benzer veya benzer bir projeyi önümüzdeki aylarda Android’de görebiliriz.

Siz bu yeni tasarım hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce yeni tasarım uygulamanın işlevselliğini arttıracak mı? Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir