Bir süredir iOS Beta’da bulunan mesaj şikayet etme özelliği Android kullanıcıları için sunulacak. 

Son zamanlar içerisinde yeni özellikleri ile gündemde sık sık adından söz ettiren popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ta mesaj şikayet etme süreci başlıyor. Birkaç gün önce iOS kullanıcıları için sunulan Beta güncellemesinde grupları çok daha eğlenceli bir hale getiren bu platform, şimdi ise Android kullanıcıları için yeni bir sürüm sundu. Yayınlanan bu yeni WhatsApp Beta, daha önce ise iOS cihazlar için test edilen bir özelliği Android kullanıcılarına getirdi. iPhone ve  iPad’lere 2.21.190.12 sürümüne sunulan mesaj bildirme butonu yaygınlaşmaya başlıyor. 

WhatsApp’ta mesaj şikayet etme özelliği

Android için yayınlanan WhatsApp Beta 2.21.20.1 güncellemesinde kullanıcılara yeni bir özellik daha sunuldu. Yeterince güvenli olarak görülmeyen sanal dünya, pek çok insana sıkıntı çıkarabiliyor. Her ne kadar bu durum pek değişmeyecek gibi gözüküyor olsa da, gönderilen yeni sürüm tahmin edileceği üzere yeni düzenlemeleri de beraberinde getiriyor. WhatsApp uygulamasında artık mesaj şikayet etmek mümkün olacak. Tanımadığınız kişilerden gelen spamlar, tehditler ve problem teşkil eden tüm mesajlar küçük bir işlem ile WhatsApp’a şikayette bulunabilecek. Yayınlanan bu yeni sürüm, karşı taraftan gönderilen kötü niyetli olan güvenlik problemi yaşamadan bildirilmesine imkan tanınıyor.

Oldukça basit bir şekilde uygulanan bu işlemde şikayet edilecek olan mesajın üzerine basılı tutup seçmeni gerekir. Daha sonrasında ise sağ üst köşede yer alan üç noktaya basmanız ve menü alanını açmanız sizi son aşamaya getiriyor. Bu alandaki Bildir butonuna tıklamanız yeterli olacak. Sonrasında ise bu mesaj platforma iletilecek. Aynı zaman içerisinde bu işlem esansında diğer mesajlar uygulama ile paylaşılmıyor. Sadece raporlanması gereken mesaj seçildiğinde WhatsApp diğer konuşmalara erişim sağlayamayacak. Güncelleme ilk aşamada Beta kullanıcıları için sunulacak. Test aşamasının tamamlanmasının ardından diğer insanlar da bu özellikten yararlanabilecek. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir