WhatsApp, Hindistan ve Brezilya’da başarılı bir şekilde test edildikten sonra Singapur’da da sohbet içinde ödeme yapma özelliğini kullanıma sunuyor. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar, WhatsApp üzerinden alışverişlerini ödeyebilecek ve ticari işlemlerini kolayca gerçekleştirebilecek.

WhatsApp, bu ödeme özelliğini geliştirmek için Stripe ile ortaklık kurdu. Stripe Connect ve Stripe Checkout çözümlerini kullanarak uygulama içi ödemeleri çevrim içi ve çevrimdışı olarak kullanılabilir hâle getiren WhatsApp, müşterilerin kredi kartları, banka kartları veya Singapur’un PayNow fon transfer sistemini kullanarak işletmelere ödeme yapmasını sağlıyor.

Şu anda sadece birkaç işletme tarafından kullanılabilen WhatsApp üzerinden ödeme kabul etme özelliği, Meta’nın önümüzdeki aylarda daha fazla işletmenin kullanımına açmayı planladığı belirtildi. İşletmeler, bu özelliği WhatsApp Business aracılığıyla kuracak ve Stripe ise hesabı alma konusunda da rehberlik edecek.

WhatsApp, Alışverişlerinizi Ödemek İçin Yeni Bir Ödeme Sistemi Sunuyor!

Meta ödeme hizmetlerini yaygınlaştırıyor

WhatsApp, ödeme hizmetlerini farklı bölgelerde test etmeye devam ediyor. İlk olarak Hindistan’da Birleşik Ödeme Arayüzü (UPI) ağına dayalı olarak test edilen ödeme özelliği, Hindistan Ulusal Ödeme Kurumu tarafından onaylanarak 100 milyon kullanıcıya sunuldu. Ayrıca geçtiğimiz Ağustos ayında Hindistan’da Reliance Jio ile yapılan işbirliği sayesinde kullanıcılara uçtan uca bir alışveriş deneyimi sunuldu.

Brezilya’da ise geçtiğimiz ay ticari ödemeler başlatılan WhatsApp, şimdi Singapur’da genişleme yolunda ilerliyor. Mark Zuckerberg, WhatsApp’ın 2 milyarlık kullanıcı tabanına güvenerek farklı bölgelerde ödeme hizmetlerini başlatmayı hedefliyor.

WhatsApp, abonelik ücreti veya reklam geliri elde etmediği için iş teklifleri aracılığıyla gelir elde etmeyi amaçlıyor. Yakın gelecekte WhatsApp, İşletme hizmetlerinin kullanımı için bildirim tabanlı bir fiyatlandırma sisteminden konuşma tabanlı bir fiyatlandırma yapısına geçmesi konuşuluyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir