WearOS işletim sisteminin kullanıldığı akıllı saatlerde, küçük püf noktalarıyla daha uzun pil ömrü elde edilebilir. İşte detaylar.

Akıllı saatlerde günler süren pil ömrü cihazların kullanımını kolaylaştırıyor. Daha fazla pil ömrü isteyenler için Apple Watch gibi modellerde yer alan düşük güç modu gibi özel modlar, kullanım sürelerini uzatıyor. Benzer bir durum çoğu kişi fark etmese de WearOS’lu akıllı sistemlerde de mevcut.

WearOS’ta Ekran Seçenekleri

WearOS kullanan akıllı saatlerde, ekranlar için özel ayarlamalar yapılabiliyor. Saatlerde en çok güç tüketen bölüm ekran olduğundan dolayı ekranda yapılacak ayarlamalar pil ömrünün doğrudan uzamasını sağlayacaktır. Bunun için Ekran ve hareketler adımlarını takip ederek ekran seçeneklerine erişin. Bu bölümde ekran zaman aşımı gecikmesini düşürmeniz, ekranın daha kısa süre içerisinde kapanmasını ve daha az güç tüketmesini sağlar.

WearOS’lu Akıllı Saatlerde Pil Ömrü Nasıl Uzatılır?
WearOS’lu Akıllı Saatlerde Pil Ömrü Nasıl Uzatılır?

Cihazlarda elin kaldırılması gibi hareketlerle ekranın uyandırılması mümkün. Ancak bu özellik, çoğu zaman kullanışlı olmadığı gibi çok hareketli bir yaşamanız varsa saatin sürekli açılmasını sağlar. Bu nedenle WearOS sistemlerinde bu tip özellikleri kullanırken de dikkatli olmalısınız. Bunun dışında diğer tüm teknoloji cihazlarında olduğu gibi ekran parlaklığını ayarlayarak tasarruf sağlayabilirsiniz. Ekranda dikkat edilmesi gereken bir diğer detay ekran yüzleri. Saatlerde kullanılacak bu ekran yüzlerinde hareketli, animasyonlu bir seçim pil ömrünü doğrudan etkileyecektir.

Bildirimleri Kontrol Altına Alın

WearOS’ta telefona gelen her bir bildirim, pil tüketimine neden olacağı gibi gereksiz SMS gibi bildirimler ayrıca sizi rahatsız edebilir. Bu nedenle akıllı saatinizde hangi bildirimleri almak istediğinizi gözden geçirerek durumu daha iyi hale getirebilirsiniz. Telefonunuzdaki Watch uygulamasından Bildirimler’e dokunduktan sonra bildirim gönderecek uygulama ve özellikleri seçebilirsiniz.

WearOS pil optimizasyonu için dikkat etmeniz gereken diğer detaylar ise şöyle;

  • Gereksiz durumlarda konum kullanımını kapatma
  • Gereksiz durumlarda Wi-Fi kullanımını kapatma
  • Titreşimleri kapatma
  • Ok Google ile uyandırılacak Asistan’ı devre dışı bırakın

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir