Wear OS 3’ün dağıtım süreci henüz tamamlanmamış olsa da Google’ın Wear OS 4 duyurusunu yapması için bir engel teşkil etmemiş gözüküyor. Akıllı saatlerin pil ömrünü uzatmayı amaçlayan ve yeni işletim sistemi ile bulut yedekleme özelliğini de beraberinde getiriyor.

Google’ın Pixel Watch’u cıkarmış olduğu ortamda Wear OS platformuna daha fazla ilgi göstermeye başladı. Yine de Wear OS 4 duyurusunun da bu kadar erken gelmiş olması çoğu kişiye sürpriz oldu.Google’ın Samsung ile beraber Wear OS’i yenileyip Wear OS 3’ü duyurmasının ardından 2 yıl geçmiş olsa bile bu işletim sisteminin geniş ölçekli şekilde dağıtılmasına ancak 2022’nin, ikinci yarısı itibari ile başlanabilmişti. 

İyi haberlerden birisi şu ki, Wear OS’in başarılı olması içi hala zamanı var. Ear OS 4’ün geliştirici ön izleme sürümü ile ve emülatörü dağıtıma çıkarken platform bu yılın sonları itibariyle tüm kullanıcılarla buluşması bekleniyor. Yeni Wear OS sürümü akıllı saatlerinde pil ömrünün uzatılması hedefleniyor. Buna ek olarak da kullanıcılara fabrika ayarlarına sıfırlama ihtiyacı duymadan saatlerini buluta yedekleme ve yeniden yükleme imkanını da sunmak istiyor. Yazıyı konuşmaya çevirme gibi erişilebilirlik özelliklerinin yer alacağı Wear OS 4’ün getirdiği yenilikler arasında yer alıyor.  

Wear OS 4 Duyuruldu: Yeni Özelliklerle Birlikte Geliyor

Wear OS 4 pil ömrü ve bulut yedekleme özellikleri ile geliyor

Daha uzun pil ömrü ve bulut yedekleme yapabilmesi, Google’ın Wear OS 3’te en şikayet edilen noktalardan birisi arasında yer alırken bu iki şikayete de çözüm getirdiği anlamına geliyor. Yapılmış olan incelemelerde Pixel Watch’ın pili bur günü zor çıkarmıştı ve Galaxy Watch 4 ve 5’in pil ömürleri ise çıktıkları döneme göre kıyasla daha uzamıştı. 

Samsung ve Google, Watch Face Format’ı oluşturabilmek için birlikte çalışmalar yaptı. Bu format sayesinde geliştiricilerinde platform için saat kadranını oluşturma işlemi kolaylaştı.Watch Face Format ile oluşturulacak saat kadranlarının güç tüketimi konusunda daha verimli hale gelmesine dikkat çekiliyor.  

Uygulama tarafında ise Google, Play Store’u güçlendirmeye yönelik attığı adımlarda devam ediyor. Ayrıca daha fazla Google servisi kullanıcıların bileklerine getirmeye devam ediyor. Artık Wear OS platformu Gmail ve Google Takvim uygulamalarını da çalıştırabilecek. Gmail’de e-postalara saat üzerinden yanıt vermek de mümkün olacak özelliklerden birisi oluyor. Takvim uygulaması ile kullanıcıların programlarını görüntülemesi, etkinlik ve davetlerine yanıt verme durumuna ve bu durumları güncellemesine yardımcı olacak.

Wear OS 4 Duyuruldu: Yeni Özelliklerle Birlikte Geliyor

Google Wear OS 4 ile daha geliştirilmiş akıllı ev entegrasyonu sunacak

Wear OS 4 ile Home uygulaması içinde daha gelişmiş ev entegrasyonu da yer alacak. Bu doğrultu içinde kullanıcıların ışıklandırma ayarı yapması, medya kontrolü ve kamera bildirimleri gibi geliştirilmiş cihaz kontrol seçeneklerinden yararlanma imkanı bulacak.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir