Google temel şirketi olan Alphabet’in yan isimlerinden Waymo, yeni sürücüsü taksisinden direksiyon özelliğini tamamen kaldırdı. Waymo, sürücüsüz taksileri dünyada trafiğe çıkararak hizmet veren ilk firma olma özelliğine sahiptir. 

Burada şu ana kadar özel bir şekilde modifiye edilmiş olan Chrysler Pacifica Hybird araçları kullanan şirket, gelecek yıllar içerisinde modifiye edilmiş olan aracı hizmete sunacak. Direk olarak sürücüsü olmayan bir taşıma aracı sürecine özel olarak tasarlanan bu sıra dışı araç, öncelikle belirtmek gerekirse tamamen elektrikli sisteme sahiptir. Üzerinde kamera ve LiDAR gibi otonom süreç için gerekli olan tüm sistemler son derece şık bir şekilde araca entegre edilmiş durumdadır. Özellikle belirtmek gerekir ki araç içerisinde bir direksiyon bulunmuyor. 

20 8

Artık şirketin gerçek anlamda bu çalışmaya ihtiyacı varmış gibi gözüküyordu. Direksiyon olmadan yapı sayesinde dört kişiyi sorunsuz bir şekilde taşıyacak ve hatta ihtiyaç olması halinde beş kişide götürme imkanı olan bu araç, kokpit kısmında yalnızca yatay bir şekilde tasarlanan bir ekran özelliğine sahiptir. Aracın tüm etkileşimi ve navigasyon detayları sadece bu yatay ekran üzerinden sorunsuz bir şekilde kontrol edilecek. B-Sütunu olmadığı için giriş ve çıkış son derece kolay bir şekilde yapılacak gibi gözüken Waymo imzasını taşıyan bu yeni nesil sürücüsüz taksi, elde edilen bilgilere göre İsveç merkezli olarak tasarlanmıştır.

Çin merkezi otomobil devi Geely’nin EV markası Zeekr tarafından üretimi yapılacak. Gelecek yıllar içerisinde ticari anlamda kullanılması durumunda ABD merkezli olarak hizmet sunacak olan bu araç, özel uygulaması sayesinde istenilen her bölgeye çağrılıp kullanılabilecek. Sürücüsüz sürüş deneyimi konusunda tam olarak 32 milyon kilometrelik bir tecrübe seviyesine çıkan şirket, geleceği kurmak konusunda hızla devam ediyor. Sürücüsüz taksinin yanı sıra yük taşımak için de sürücüsüz kamyon modeller üzerinde yoğun bir şekilde çalışmalara devam ediyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir