Google çatı şirketi Alphanet’in yan firmalarından Waymo, yeni sürücüsüz taksisini artık odak noktaya alınacağının açıklamasını yaptı.

Waymo, dünya da sürücüsüz taksileri tasarlayan ve yollara çıkararak taşımacılık yapan ilk firmalar arasında bulunuyor. Uzun zamandır özel modifiye edilmiş olan Chrysler Pacifica Hybrid araçları kullanan şirket, artık bu araçları kullanmayacaklarını duyurdu.

Firma artık tamamen elektrikli sistem ile devam edecek. Waymo, düzenlenen bir etkinlikte görücüye çıkarılan araç ile yolcu taşımaya başlayacak. Aynı zamanda özel Jaguar I-Pace EV ile testleri sürdürmeye devam edecek. Geely ortaklığında kurulan ve direkt olarak sürücüsüz yolcu taşımak için özel olarak tasarlanan bu araç, tamamen elektrikli. Aracın bünyesinde lidar, kamera ve radar gibi otonom sürüş için gerekli tüm sistemler şık şekilde entegre edilmiş. Araç sürücüsüz bir şekilde çalıştığı için direksiyonu bulunmuyor. Artık firmanın gerçek anlamda bir direksiyon ihtiyacı bulunmuyor.

Direksiyonu bulunmuyor

Direksiyonsuz yapısı sayesinde beş kişiyi gitmek istediği yere kolaylıkla götürecek seviyede olan bu araç, kokpit alanında sadece yatay olarak bulunan bir ekran taşıyor. Bunlara ek olarak arkadaki yolcu koltuklarında da iki farklı ekran bulunuyor. B-Sütunu olmadığından giriş ve çıkışın çok kolay olacağı görülen yeni nesil sürücüsüz taksi aracı, gelen bilgilere göre İsveç merkezli olarak tasarlanmış ve Çin otomobil devi Geely’nin EV markası ZEEKR tarafından üretiliyor. Sürücüsüz sürüş konusunda tam 32 milyon kilometrelik bir tecrübe seviyesine sahip olan şirket, geleceği oluşturmaya devam ediyor ve Waymo markası ile sürücüsüz kamyon modelleri de geliştirmeye devam ediyor.

Yönetim Bilişim Sistemleri

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir