HBO Max’in Türkiye pazarına ne zaman gireceğine dair açıklama büyürken, Warner Bros.’dan bir açıklama geldi. İşte merak edilen detaylar;

HBO Max orjinal yapımlarına neden son veriyor?

Türkiye pazarına girip girmeyeceği konusunda bir süredir ortalıkta dolaşan HBO Max’in nihai kararını askıya aldığı söylentileri ortaya çıktı. Daha sonra popüler dijital medya hizmeti HBO Max için yapılan RTÜK’ün duyurusunda, yakında Türkiye’de yayına başlayacağı duyuruldu. Bu haberin ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla RTÜK’ün HBO Max lisansını doğruladı.

“Ülkemizin yasalarına uyan ve sosyal normları gözeten her kuruluşa desteğimiz dün olduğu gibi bugün de devam ediyor. @hbomax’ın ülkemizde yayın hakkı konusundaki küresel yetkisi . Ehliyetin hayırlı olsun.”

Warner Bros. HBO Max ile ilgili açıklama yaptı

Bugünkü gelişme RTÜK başkanını bile inkar edemeyecek kadar ilginç. Warner Bros yaptığı açıklamada haberi yalanladı ve HBO Max’in yakın gelecekte Türkiye pazarına girme gibi bir planının olmadığını söyleyerek şu açıklamayı yaptı

“Son medya haberlerinin aksine, Warner Bros. Discovery’nin Türkiye’de HBO Max yayınlama planı yok. Daha önce de belirtildiği gibi, Warner Bros. Discovery, 2023’te HBO Max hizmetini Discovery Plus ile birleştirmeye karar verdi. Warner Bros. Discovery’nin bu yeni hizmeti 2024’ten itibaren Avrupa’da kullanıma sunulacak ve ilk olarak HBO Max’in şu anda mevcut olduğu pazarlarda piyasaya sürülecek.”

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir