Perakende alanında başarılı isimlerden Walmart, Bitcoin ile ilgili yeni bir hamle yaptı. Bu hamleye göre ABD’de Bitcoin satın almak çok daha kolay bir hal alacak. 

Bitcoin fiyatı, büyük düşüşün ardından geçtiğimiz hafta içerisinde yeniden rekor kırmayı başardı. Vadeli borsa yatırım fonunun (ETF) işleme açılması ile beraber rekor seviyelere ulaşan kripto para ile ilgili olarak şimdi yeni bir alan daha açılıyor. Dünyanın en büyük perakende şirketi arasında yer alan Walmart, nakit kullanarak Bitcoin almak isteyenler için önemli bir adım attı. 

Walmart mağazalarında Bitcoin satın alınabilecek

4 12

Bitcoin satın alabileceğiniz kioslar ve bankamatikler ilk kez kullanıcıların karşısına çıkmıyor. Fakat ABD’nin en yaygın mağaza ağına sahip olan perakende lideri olarak değerlendirilen Walmart’ta ilk kez bu tarz bir kiosklar kullanılmaya başlayacak. Coinstar adlı şirkete ait olan bu kiokslar aslında uzun bir zamandır tüm Walmart mağazalarında yer alıyor. Fakat kısa bir süre önce Coinstar adlı şirket bu kiokslar Bitcoin satın alma imkanını sunuyor. Kredi kartı ile satın almanın yanı sıra aynı zamanda bu kiokslar nakit para kullanarak bitcoin satın alımı yapmak için de imkan sunuyor. Fakat yatırımcıların Bitcoin satın almak için tam para vermesi gerekiyor. Çünkü bu para yatırma makinelerinde para üstü verme özelliği bulunmuyor. 

Uzun bir zamandır Walmart ile yapılan anlaşmayla mağazalarda bulunan Coinstar, esasında bu kiokslar fatura ödemeleri ve hediye kart takasları için kuruldu. Coinstar kiosklar için Coinme kripto para cüzdanı ile iş birliği içerisinde hareket ediyor. Yani bu kiokslarda satın alım yapmak için Coinme üzerinden kripto para cüzdanına sahip olmak gerekir. Bu sayede kioks, satın aldığınız Bitcoin’i Coinme cüzdanınıza aktarabilirsiniz. Elbette ki bu cüzdandan satın aldığınız Bitcoin’i farklı cüzdanlara da transfer etmeniz mümkündür. 

Bitcoin düşüyor, altcoinler yükseliyor

3 12

Bitcoin fiyatı hafta içinde gelen olumlu haberler ile rekor seviyelere çıkmasına rağmen hafta sonunda düşüşe geçti. Kripto para 66 bin dolar rekor seviyesinin ardından stabil kalmasına rağmen, bugün içerisinde yeniden 60 bin seviyesine geri döndü. Bitcoin fiyatı dün de 64 bin seviyesinden 62 bin dolar seviyesinde kadar düştü. Bitcoin’de yaşanan bu düşüşün sebebi ise düzeltme hareketi olarak nitelendirildi. Fakat Bitcoin fiyatı için dalgalanma hareketi altcoin piyasasında çok da fazla olumsuz durum yaratmadı. Bitcoin’in durgunlaşmasıyla harekete geçen altcoinler, bugün içerisinde düşüş hareketine karşılık hafif bir yükselişle güne devam ediyor. Bitcoin’in 60 bin altına düşerse bu durumdan altcoinler de etkilenebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir