Giyilebilir teknolojinin gelişmesi ile birlikte sağlık alanında da yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Giyilebilir teknoloj ürünleri üreten Irıs, vücut sıcaklığını ve tansiyonu ölçebilen akıllı yüzüğünü tanıttı.

iris introduction 1

Akıllı yüzük, Kickstarter kitle fonlaması üzerinden piyasaya sürülüyor. Irıs tarafından geliştirilen akıllı yüzükte tıbbi sınıf minyatür sensörü, nabız ölçer ve kan basıncı bulunuyor. Akıllı yüzüğün içerisinde 6 fotodedektörlü ve 18 LED’li bir PPG sensörünü içinde barındırıyor. Iris şirketine göre ortalama 2 fotodedektör ve 2 LED ile diğer akıllı giyilebilir teknolojilerine göre bir adım öne çıkıyor. Akıllı yüzükle beraber gelen akıllı telefon uygulaması, hareket halindeyken tüm verilerin analiz ederek kullanıcıların görüntülemesini sağlıyor.

Kan basıncı ölçümleri güncel olarak yapamayan yüzük, OTA yükseltmeleri aracılığıyla 2024’ün ortalarında mevcut olması bekleniyor. Akıllı yüzüğü diğer rakiplerden ayıran en temel özelliklerden bir tanesi de diğer yüzüklerin boyutları parmak üzerinde hareket ettikleri için ölçüm hassasiyetini azaltıyor. Piyasadaki mevcut modellerden daha yüksek bir doğruluğa sahip olarak desteklenmesi olarak da bunu gösterebiliriz. 

Iris’in Akıllı Yüzüğü Tüy Kadar Hafif 

Aynı zamanda Iris tarafından geliştirilen akıllı yüzük, piyasadaki en ince akıllı yüzük olarak biliniyor. 5 mm genişliğinde ve 2,5 mm kalınlığı ile beraber en küçük patentli sensörleri bünyesinde barındırıyor. Yüzüğün ağırlığı 5 gramın altında olduğu için oldukça hafif gözüküyor. Fiyatlandırma olarak ise kickstarter üzerinden 146 dolara satışa çıktı. 

Altın ve gümüş renk seçenekleri bulunan akıllı yüzükte, rakiplerine göre oldukça uygun fiyata sahip oluyor. Akıllı yüzük, Kickstarter kampanyasından ve aylık 10 dolarlık uygulama aboneliğinden sonra 199 dolarlık satış fiyatına geri dönecek. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir