Volvo, Google Home’u doğrudan araca entegre eden ilk otomobil üreticisi olacağını duyurdu. Kullanıcılar, evleriyle uyumlu cihazları uzaktan kontrol etmek için Google Asistan’ı kullanabilir. Ev akıllı hoparlörünüze komutlar vererek evinizin kapılarını kilitleyebilir veya arabanızı ısıtabilirsiniz.

Bir kapının kilidini açmak gibi daha hassas komutlar, iki faktörlü kimlik doğrulama gerektirir. Kullanıcılar ayrıca Google Asistan aracılığıyla arabalarıyla ilgili bilgilere erişebilir. İlerleyen zamanlarda yeni
programlama seçeneği gibi bazı özellikler daha sonra sisteme eklenecektir.

Volvo otomobillerinde Youtube ve Google Home hizmeti sunuyor

Volvo’dan gelen bilgilere göre Google Home entegrasyonu önümüzdeki aylarda piyasaya sürülecek. Bundan yararlanmak için Android tabanlı bilgi-eğlence sisteminizi Volvo Cars uygulamasını ve Google Assistant’ı destekleyen bir cihaza bağlamanız gerekir.

Akıllı ev platformları ve arabalar arasındaki bağlantı örneklerini zaten görmüştük. Görünen o ki cihazlar arası entegrasyonlar ilerleyen yıllarda daha çok karşımıza çıkacak.

Volvo cars sunucuları hacklendi

GM ve BMW sahipleri, akıllı ev cihazlarını araca entegre edilmiş Alexa desteği ile kontrol edebiliyor. Bu arada Samsung ve Google, bazı modellerde SmartThings kontrol panelini Android Auto’ya tanıttı.

Google Asistan tarafından desteklenen bir akıllı hoparlörünüz varsa bu özellikler çok işinize yarayacaktır. Bilgi-eğlence sistemi üzerinden YouTube videoları da 4.444 Volvo otomobilinde izlenebilecek. Kullanıcılar YouTube uygulamasını Play Store’dan arabalarına indirebilir.

Volvo’nun bazı ülkelerde otomobilleri için sınırsız veri paketleri sunduğunu belirtmekte fayda var. Ancak Volvo’da güvenlik nedeniyle YouTube videolarını yalnızca aracınız park halindeyken izleyebilirsiniz. Bu sayede şirket, Tesla’nın daha önce oyun servislerini kullanmasından aldığı eleştirilerden kendisini korumuş olacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir