Volvo, elektrikli araçlar için kablosuz şarj istasyonu geliştirdi ve sistemi İsveç’in Göteborg kentinde test edeceğini duyurdu.

Teste dahil edilen Volvo XC40 şarjlı model, bu sistemin üç yıl boyunca ne kadar iyi çalıştığını ölçüyor. İsveçli otomobil devi Volvo, gelecekte hayatımızın bir parçası olacak elektrikli araçlarda yenilikçi özelliklerini duyurdu. Şirketten yapılan açıklamaya göre elektrikli araçlar için kablosuz şarj teknolojisi geliştirildi ve bazı bölgelerde pilot uygulaması yapıldı.

Volvo elektrikli araçlar arasında liderliğe oynayacak

Volvo Kablosuz Şarj Testi 3 yıl boyunca devam edecek. Volvo XC40 Recharge modeli, İsveç’in Göteborg şehrinde faaliyet gösteren bir taksi kiralama şirketi olan Cabonline ile yapılan sözleşme kapsamında kablosuz şarj teknolojisini test eden ilk otomobil olacak. Volvo’nun kablosuz şarj teknolojisi elektrikli araçlarda nasıl kullanılacak?

Aracı yerinde tutmak için 360 derecelik kameralar kullanılıyor

Aslında Volvo’nun kablosuz araç şarj teknolojisi ve akıllı telefon kablosuz şarj teknolojisi aynı mantığı paylaşıyor. Yerde bulunan vericiler ve araç altında bulunan modüller ayarlanarak araç şarj işlemi başlar. Bu, tüketicilerin araçtan inmeden şarj olmalarını sağlar. Volvo ayrıca araçtaki modülleri yoldaki vericiyle hizalayarak sürücüye yardımcı olmak için 360 derecelik bir kamera kullanıyor. Bu sayede elektrikli bir aracı şarj etmek hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Volvo’ya göre kablosuz şarj istasyonları akıllı telefonlardan çok daha sofistike olacak. Sistemin çıkışı yaklaşık 40kW, yetkililer çıkışın 50kW DC kablolu hızlı şarj cihazına eşdeğer olduğunu söylüyor. Yani bu sistemle aracı şarj edebilecek kadar hızlı. Volvo’nun Göteborg’daki testleri yalnızca kablosuz şarj teknolojisinden oluşmuyor. Volvo XC40 Recharge günde yaklaşık 12 saat kullanılıyor ve yılda en az 100.000 kilometre yol kat ediyor. Ayrıca Volvo’nun elektrikli araçlarının pil durumunu ve diğer özelliklerini de test ediyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir