Volkswagen ID.7 ve Volkswagen ID.7 Tourer modelleri sonrasında Volkswagen ID.7 Tourer GTX ve ID.3 GTX aynı zamanda çıkarıldı. 

Tüm detaylarına yer verdiğimiz elektrikli Volkswagen ID.7 için üretim, uzun bir süre önce firmanın Almanya Emden’de yer alan fabrikasında başlayarak gerçekleşmişti. Elektrikli ‘ID.3, ID.4, ID.5 ve ID.6’ yanındaki yerini alan ID.7 otomobili, 2026 senesine kadar piyasaya sürülmesi planlanıyor.

10 yeni Volkswagen elektrikli arabasından birisi konumunda olmaktaydı. Bizim gündemimize en son Almanya merkezli olarak siparişlerinin alınmasıyla  alakalı bazı söylentiler yer etmişti. 

Volkswagen ID.7 ve Volkswagen ID.7 Tourer modelleri sonrasında Volkswagen ID.7 Tourer GTX ve ID.3 GTX aynı zamanda çıkarıldı. 

Türkiye’ye 2024 senesinde gelmesi beklenmekte ancak bu halen tam olarak kesin olmayan elektrikli cihaz, Almanya’da 56 bin euro başlangıç fiyatına sahip olduğunu biliyoruz. 

Geçtiğimiz haftalarda merak edilen ‘wagon’ adı verilen versiyon Volkswagen ID.7 Tourer otomobilini tanıtımı gerçekleşmişti. Şimdi ise performans odaklı olan Volkswagen ID.7 Tourer GTX modeli karşımıza çıkıyor.

Volkswagen markasının günümüze kadarki en güçlü wagon modeli olan ID.7 Tourer GTX, iki elektrik motoruyla 335 beygirlik gücü dört tekerine aktarabiliyor. 0’dan 100 km/s hıza 6,3 saniyede çıkmakta olan MEB temelli otomobil, 88 kWh batarya ile 620 km civarında bir menzili kullanıcılarına vaadetmekte. 

Volkswagen ID.3 GTX modeli ise iki farklı versiyon halinde karşımıza çıkıyor. Model 322 beygir, ID.3 GTX’in diğer modeli ise 282 beygir güç sunmakta. Güçlü versiyon 0’dan 100 km/s hıza 5,6 saniyede çıkma özelliğine sahip. 

Volkswagen ID.7 ve Volkswagen ID.7 Tourer modelleri sonrasında Volkswagen ID.7 Tourer GTX ve ID.3 GTX aynı zamanda çıkarıldı. 

Volkswagen ID.7 Tourer Türkiye Fiyatı Henüz Bilinmiyor

Daha çok gençlere odaklanan bu elektrikli araç, 79 kWh batarya üzerinden 600 km menzil getirmesi dikkat çekiyor. Bu araçların henüz Türkiye satışları ne zaman olacağı hakkında bir bilgiye yer verilmiyor. 

Volkswagen ID.7 Tourer aracı üzerinden geçmek adına özellikle geniş ailelere hitap etmekte. Ayrıca ID.7 ile benzer çizgide oldukça modern görünüme sahipti. Kokpit bölümünde ufak bir direksiyon arkası bilgi ekranı ve büyük bir merkezi dokunmatik ekranının bir araya getirildiği otomobil, arkaya yerleştirilmiş tek bir elektrik motoru üzerinden 282 beygir güçte ve 545 Nm tork getirdiği biliniyor. 

Otomobil için 77 kWh ve 86 kWh olmak üzere iki farklı batarya kapasitesi sunulması bekleniyor. “175 kW ile 200 kW destekli” ve daha büyük bataryası ile Volkswagen’in kendi verilerinde yer edinen bilgiye göre yaklaşık 685 km kadar bir sürüş menzili elde edilebilmesi bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir