Vivo piyasaya süreceği yeni telefonları için hazırlıklarına devam ederken yeni modellerden arka arkaya sızıntılar gelmeye devam ediyor. Vivo’nun önümüzdeki dönemlerde Vivo X80 serisi, Vivo X Note ve Vivo X Fold katlanabilir telefonları piyasaya sunması bekleniyor. Bu modellerin yanı sıra giriş ve orta segmente yönelik pek çok farklı model de tanıtılacak. Geliştirilen modellerin test süreçlerinin devam etmesi ise pek çok modelin özellikleri ile açığa çıkmasını sağlıyor. Vivo V2190A olarak adlandırılan yeni bir model, üst sınıfa yönelik yeni bir cihazın Vivo tarafından geliştirildiğini gösterdi.

Vivo V2190A özellikleri neler?

Yeni model 6.44 inç AMOLED bir ekrana sahip. Cihazın en dikkat çeken özellikleri ise ekran altına entegre edilmiş parmak izi tarayıcısının kullanılması. Bu nedenle daha çok üst sınıfa odaklanabilecek olan modelde 1080 x 2400 piksel Full HD çözünürlük destekleniyor. 

Vivo V2190A 16 MP ön kamerası ile çok daha iddialı olduğunu gösterirken arkada üçlü kamera kurulumu göze çarpıyor. 50 MP ana kamera, 8 MP lens ve 2 MP sensör ile oluşturulan üçlü kurulum, kullanıcıların iyi bir kamera performansı elde edebileceğinin izlerini taşıyor. Testlerde net olarak belirtilmemiş olsa da cihazın kutudan Android 12 işletim sistemi ile çıkması da ihtimaller arasında.

Donanımlara bakıldığında ise 2.8 GHz Okta çekirdekli bir işlemcinin kullanıldığı görülüyor. 6 GB, 8 GB ve 12 GB olmak üzere üç farklı RAM versiyonuna sahip olacak telefon depolama alanında da yine 3 farklı seçenek var. 128 GB’tan başlayan depolama alanı seçeneklerinde 256 GB ve 512 GB alternatifler mevcut. 4605 mAh kapasiteli bir pil ile kullanım sunacak olan cihazın hızlı şarj özelliğinin olup olmadığı testlerde paylaşılmadı. Ancak mevcut özellikler hızlı şarja sahip olacağını düşündürüyor. 

Vivo iddiasını sürdürebilecek mi?

Son dönemlerde pek çok farklı modeli ile test ve onay süreçlerinden geçen Vivo, arka arkaya yapacağı tanıtımlar ile hem anavatanında hem de Avrupa ve Amerika gibi pazarlarda gücünü arttırmanın yollarını arıyor. Bu nedenle önümüzdeki günlerde yapılacak tanıtımlar ile piyasaya sürülecek telefonlar 2022 yılı için şirketin nasıl bir planlama yaptığını ortaya koyacak. 2021 yılında özellikle Huawei’nin çeşitli engeller nedeniyle ABD pazarından çıkması, Vivo gibi markalar için büyük bir fırsat yaratmıştı. Kısa süre içerisinde yükselen satışları ile dikkat çeken şirket, bu başarısını yeni yılda da sürdürmek istiyor. Bu nedenle önümüzdeki günlerde yapılacak tanıtımı ile birlikte şirketin bu konuda ne kadar iddialı olacağı net bir şekilde görülecek.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir