Vivo tarafından üretilen ilk katlanabilir akıllı cep telefon X Fold’un tanıtımının yapılacağı tarih açıklandı. Telefonun tanıtımının iki hafta sonra gerçekleşeceği aktarıldı.

Çin merkezli teknoloji şirketlerinden Vivo, yeni katlanabilir akıllı cep telefonunu tanıtmak için geri saymaya başladı. Vivo, kısa bir süre sonra kullanıcıların beğenisine sunacağı X Fold aldı katlanabilir akıllı telefonu ile ilgili bir tanıtım görseli yayımladı. Söz konusu bu akıllı cep telefonun, gövde kısmına doğru katlanan bir kerana sahip kitap şeklinde bir tasarıma sahip olacağı dile getiriliyor. Cihazın, Vivo’ya ait katlanabilir esnek bir ekrana sahip ilk akıllı cep telefon olması ise dikkatlerden kaçmıyor.

Vivo X Fold’un 11 Nisan’da tanıtılıyor

10 10

Vivo’nun katlanabilir akıllı cihaz rekabetine dahil olacağı yeni modeli X Fold’un tanıtımının yapılacağı tarih açıklandı. Şirket, yapmış olduğu bu duyuru ile telefonun iki hafta sonra, 11 Nisan’da tanıtılacağını aktardı. Cihaz ile ilgili elde edilen bilgilere göre çapraz olarak yaklaşık 8 inçlik esnek bir panele sahip olacak olan katlanabilir akıllı cep telefonun çözünürlük özelliği QHD+ olacak. Yenileme hızının 120HZ’ye ulaşabildiğini dile getiren cihazın kasasının dışında bir de ön kameranın bulunduğu yardımcı bir ekran bulunacak.

Sosyal medya yarışına Elon Musk da katılıyor

Konuyla ilgili ortaya atılan iddialara göre bu ekran boyutu 6.53 inç, çözünürlük ise Full HD+ şeklinde olacak. Bunun yanı sıra katlanabilir akıllı cep telefonun Zeiss ile ortak bir şekilde geliştirilen ana kamera ise dairesel bir alan bulunan dört optik modüle sahip olacak. Elde edilen bilgilere göre Vivo X Fold’un ‘kalbinde’ ise 3.0 GHz’e kadar sekiz işlem çekirdeği ile geliyor ve gelişmiş bir 5G modeme sahip Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemci yer alacak. Güç olarak ise 80 watt hızlı şarj ile 50 watt kablosuz şarj desteği ve 4600 mAh pil ile elde edilecek. Bir diğer açıdan ise Vivo X Fold’un OPPO N Find ve Galaxy Z Fold 3 ile benzer bir tasarıma sahip olabileceği de aktarılan bilgiler arasında yer alıyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha detaylı bilgiler elde edilebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir