Vivo X Fold katlanabilir telefon Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardı. Arka arkaya 11 günden fazla süreçte sürekli katlanıp açılan cihaz toplamda 300.000 katlama hareketine maruz kaldı. Bu başarı Vivo X Fold’u, 270 saatlik canlı yayınla Guinness Rekorlar Kitabı’na soktu. İşte detaylar:

Vivo X Fold akıllı telefon endüstrisindeki en son trendlerden biri şüphesiz gelişmiş ekrana sahip cihaz. Günümüzde birçok marka katlanabilir ekranlı telefonlarıyla pazarı değiştirmeye çalışıyor. Çinli teknoloji devi Vivo geçtiğimiz yıllarda katlanabilir ekranla cep telefonu pazarına girmişti ve “X Fold” isimli akıllı telefonu Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

Katlanabilir ekranlı telefonların en büyük sorunu dayanıklılıklarıdır. Katlanır akıllı telefon ekranları, standart akıllı telefon ekranlarına göre daha yumuşak ve esnek bir yapıya sahip oldukları için daha kolay deforme olabiliyor. İşte Vivo bu konuda performansını artırdı. Guinness Rekorlar Kitabı’na canlı olarak giren ve tam 11 gün, 6 saat, 20 dakika ve 9 saniye süre boyunca 300.000 katlama hareketinden geçerek tüm rakiplerini geride bıraktı. Üstelik X Fold’un ekranı, testten sonraki ilk gün ki gibi dayanıklıydı.

Önceki rekor 200.000 idi

Guinness Rekorlar Kitabı, daha şimdiden katlanabilir ekranlı telefonlara ev sahipliği yaptı ve daha fazla dayanıklılık için test edildi. Vivo’dan önce rekor 200.000 idi. Vivo bu rekoru %50 çıtasına vurarak kırıyor.

Ayrıca test süreci baştan sona canlı olarak yayınlandı. 270 saat 20 dakika 9 saniye süren canlı yayın, bir akıllı telefonun test sürecini gösteren en uzun yayın oldu. Peki Vivo X Fold nasıl bu kadar dayanıklı kaldı? Mühendisler bu akıllı telefonda hangi teknolojiyi kullanıyor ve bu seviyeye nasıl geldiler?

Vivo, katlanabilir ekranlı ilk telefonunda 8.03 inç LTPO AMOLED ekranı kullandı. Bu ultra ince ekranı havacılık ve uzay endüstrisinde kullanılan teknolojiyle birleştirerek mühendisler, sektörde benzersiz bir menteşe tasarladılar. Uçak teknolojisi malzemelerinin kullanıldığı bu bağlantı, rakiplerinden %76 daha güçlüdür. Korozyon direncini 21 kat artıran menteşe, orta çerçeve yapısı boyunca katlanarak ekran deformasyonunu da minimuma indiriyor.

Vivo X Fold’un Guinness Rekorlar Kitabı rekoru için hazırlanan video:

Şirketin rekor sonrası yayımladığı fotoğraf:

vivo x fold guinness rekorlar kitabina girdi

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir