Vivo X Fold 3, Vivo’nun yeni katlanabilir akıllı telefonları olacak. Yeni bilgilere göre modellerde tasarım hafifleyecek ve ekran çözünürlüğü arttırılacak.

Vivo’nun katlanabilir telefon üretmeyeceği şeklindeki spekülasyonların yalanlanmasının ardından Vivo X Fold 3 ile ilgili detaylar gelmeye başladı. Şirketin yeni katlanabilir akıllı telefon serisi olacak Vivo X Fold 3, yüksek çözünürlüklü ekranları ve hafif tasarımı ile pazarda fark yaratmayı hedefleyecek. Yeni modellerin piyasada yer alması kesinlik kazandı. Zira şirket yaptığı testler ve sertifika süreçleriyle pek çok farklı kaynakta yer aldı. son sızıntı ise Digital Chat Station’da yer aldı.

Vivo X Fold 3 Özellikleri Neler Olacak?

Vivo X Fold 3 ile ilgili gelen bilgilerde öne çıkarılan özellik, yüksek ekran çözünürlükleri olacak. Bu konuda herhangi bir detay olmasa da yüksek ekran çözünürlüğüne geçiş yapılacağı belirtiliyor. Vivo X Fold 2 modelinde 2K çözünürlüğün destekleniyor olması ise yeni modellerde 4K’ya geçiş yapılacağına işaret ediyor.

Ana kamera konusundaki sızıntılarda ise OIS destekli 50 MP OV50H olacağı söyleniyor. Bu ana kameraya telefoto ve ultra geniş lensler de eşlik edecek. Ağırlık noktasında da Vivo’nun özel bir çalışma yaptığı ve bu sayede daha hafif bir Vivo X Fold 3 serisinin piyasada yer alacağı ifade ediliyor.

Vivo X Fold 3 Serisi İddialı Geliyor
Vivo X Fold 3 Serisi İddialı Geliyor

Son sızıntı öncesinde gündeme gelen bilgilerde ise telefonların ultrasonik parmak izi sensörü ve 50W kablosuz şarj desteği ile piyasada olacağı ifade edilmişti. Tüm bu bilgiler, telefona dair pek çok detayın açığa çıkmasını sağladı.

Vivo X Fold 3’te yer alması beklenen özellikler şöyle;

  • İşlemci: Snapdragon 8 Gen 3
  • Batarya: 5.700mAh batarya ve 100W kablolu şarj

Vivo X Fold 3 seri olarak geliştirileceği için temel versiyon ile üst versiyon arasında ciddi farklar yer alabilir. Mart ayı içinde tanıtılması beklenen Vivo’nun yeni modeller, katlanabilir telefon sektöründeki rekabeti de arttırabilir. Zira katlanabilir modeller daha fazla ilgi çekmeye başladıkça satış rakamları da artmaya devam ediyor. Bu nedenle sektörde yer alan markaların gelir potansiyelleri de yüksek.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir