Akıllı cep telefon sektöründe üst sıralarda yer alan Vivo’nun yakın zaman içerisinde tanıtımını yapacağı V23e modelinin özellikleri ortaya çıktı.

Akıllı cep telefon sektöründe yer ala ürün çeşitliliği her geçen artmaya devam ediyor. Şirketler, her segmentte akıllı cep telefonların sunmaya devam ederken, şüphesiz olan bu durum en çok da kullanıcıların işine yarıyor. Özellikle de ülkemizde artış gösteren fiyatlar  sebebiyle amiral gemisi niteliğinde olan modellerine aksine giriş ve orta seviyesinde olan telefonlar daha çok tercih ediliyor. Genellikle bütçe  dostu olması ve özellikleri ile kullanıcılarını üzmeyen modelleriyle sektörde önemli bir yerde yer alan şirketlerden biri de Vivo’dur. Huawei’nin son yıllar içerisinde düşüşü sonrasında ilk aşamada Çin pazarında  adından söz ettiren ve ardından ise küresel pazarda  da aktif olarak görev yapan şirketlerin ilerleyen dönemler içerisinde tanıtılmaya hazırlandığı Vivo V23e modelinin teknik özellikleri de ortaya sızdırıldı. 

Vivo V23e’nin teknik özellikleri

22 3

Hatırlamak gerekirse akıllı cep  telefonun teknik özellikleri ile ilgili olarak geçtiğimiz haftalar içerisinde pek çok iddia ortaya atıldı. Bunlara göre ise cihaz, Mediatek Dimensity 1200 ya da Snapdragon 780G gibi orta segment işlemcilerden güç alacak. Fakat kısa bir süre önce cihazın bazı perakende sitelerinde yer alması, söz konusu iddiaların doğru olmadığını gösteriyor. 6.44 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlükte olan AMOLED panelle sunulan akıllı  cep telefon, 120 Hz tazeleme hızıyla kullanıcıların karşısına çıkıyor. Özellikleri göz önünde bulundurulduğunda cihazın orta üst segmentte yer aldığını kolaylıkla görmek mümkündür.  Akıllı telefon, iddiaların aksine MediaTek Helio G96 işlemciden güç alıyor. Geçtiğimiz temmuz ayı içerisinde tanıtımı gerçekleşen bu işlemci, bünyesinde 2 adet Cortex-A76 ve 6 adet Cortex-A55 çekirdeklerinin yanı sıra Mali-G57 grafik birimini barındırıyor.

23 2

Ön kısmında ise damla çentik içerisine konumlandırılan 50 Megapiksel çözünürlüğünde selfie kamerası yer alırken, arka tarafta 64 Megapiksel ana, 8 Megapiksel ultra geniş açılı lens ve 2 Megapiksel makro sensörün halihazırda olduğu üçlü kamera kurulumu yer alıyor. Bellek kısmında ise 8 GB RAM ile gelen cihaz, 128 GB dahili depolama alanına sahiptir. Bir diğer açıdan değerlendirildiğinde telefonda çift SIM, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2, ekran altı parmak izi okuyucusu gibi özelliklerin olduğunu da belirtmek gerekir. Vivo V23e, USB-C üzerinden şarj olabilen 44W hızlı şarjı desteği sunan 4.500 mAh’lik bataryadan güç alacak. Bunun yanı sıra kutusundan Android 11 tabanlı olan FunTouch OS 12 arayüzünü çalıştıracak. Akıllı telefonun lansman tarihi ile ilgili olarak şu an için net bir bilgi bulunmuyor. Fakat cihazın perakende sitelerinde ortaya çıkması, yakın zamanda tanıtılacak gibi gözüküyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir