Akıllı cep telefon pazarının Türkiye’de resmi olarak yer alan Çin merkezli üreticilerden Vivo, yeni akıllı cep telefonu NEX 5 ile 7 inç seviyesine kadar çıkabilir. Söz konusu bu akıllı cep telefon ekranları halihazırda çok büyük durumda fakat daha büyük ekranlı cihazları tercih edenlerde vardır. Bu konu ile ilgili olarak bir adım atacak gibi gözüken Vivo, eğer elde edilen bilgilerin doğru olması halinde NEX 5 adlı olacak olan yeni telefonuna tam 7 inçlik bir ekran da yerleştirebilir. 

10 7

Dört köşeden kavise sahip olacak olan ve çok ince çerçevelere rağmen elde kullanmak pek de kolay olmayacak olan bu telefon, kamera ile ilgili olarak detaylı iddialar vardır. Çinli bir sağlam kaynaktan elde edilen bilgilere göre telefonda zoom için bir periskop kamera yer alacak e bu kısımda tam olarak 5x optik zoom özelliği yer alacak. Zeiss ortaklığı sonucunda hazırlandığı dile getirilen bu kamera sistemi meraklandırmayı başarırken, cihazın gücünü Snapdragon 8 Gen 1 işlemciden alacağı dile getiriliyor. 50W kablosuz şarj özelliğine sahip olacağına dair bilgi verilen Vivo imzalı bu akıllı cihaz, büyük bir ihtimalle oldukça yüksek fiyat etiketine sahip olacak ve Türkiye pazarında da yer almayacak. 

Küçük ekranlı akıllı telefon isteyenlerde vardır ancak bu durum ticari firmalar için pek de geçerli değildir. Örnek vermek gerekirse tam iki sene içerisinde mini iPhone sunan başarılı isim Apple, 2022 yılındaki iPhone akıllı cihazlardan mini modelleri kaldıracak. Yani bu yıl içerisinde iPhone 12 mini ve iPhone 13 mini gibi bir iPhone 14 mini olmayacak. Yeni yıl içerisinde 14, 14 Max, 14 Pro ve 14 Pro Max olacak. Şu an için elde edilen bilgiler sadece bunlarla kısıtlıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir