Apple, bilindiği üzere daha şimdiden iPhone 14 serisi ile gündemde sık sık adından söz ettiriyor. Bu kez de cep telefonlar için tasarım konusu gündeme geldi. iPhone 14 serisinde bilindiği üzere 14, 14 Pro, 14 Max ve 14 Pro Max modelleri yer alacak. 

Yeni yıl içerisinde halihazırda bulunan mini cihazların yerini Pro olmayan standart Max cihazlar alacak. 2022 iPhone’lar iki adet 6,08 inç ve 2 adet 6,68 inç ekran özelliğine sahip olan modellerden oluşacak. iPhone 14 modelleri bugün içerisinde gündeme eliyor olsa da Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Vivo tarafından OriginOS 2.0 Android arayüzü için yeni bir tasarım hazırlandı. Burada direk olarak iPhone 12 / iPhone 13 serisinin kullanmış olduğu gövdede ekran delili bir telefon gösteriyor. Söz konusu bu telefon direk olarak iPhone 14 tasarımını ortaya çıkarıyor olabilir. 

Elde edilen bilgiler kesin olarak görülmüyor ancak sağlam kaynaklara bakıldığı üzere iPhone 14’lerin çentik tasarımını ortadan kaldıracağı dile getirildi. Söylendiği üzere yeni cep telefonlarda Face ID’ye gücünü veren TrueDepth kamera sisteminin sensörleri ekranın alt kısmında yer alacak. Selfie kamerası ise bir ekran deliğinde bulunacak. Bu tasarımda konumlandırılacak olan çentik görünümü sevmeyenleri memnun edecek izlenimini veriliyor. Şu an için bu şekilde söylemler vardır. Tasarım üzerinde değişiklik yapılmıyor diye iPhone X’dan bu yana telefon değiştirmeyen iPhone kullanıcıları, iPhone 14’lere ciddi anlamda rağbet gösterebilir. Fakat bunu yalnızca yurt dışı için söylendiği belirtiliyor. Türkiye’de iPhone akıllı cihazlar artık 13.999 TL gibi çok yüksek bir seviyede bulunuyor.

iPhone 14 serisi hakkında bilinenler

Ross Young tarafından belirtildiği üzere iPhone 14 modellerinin hepsinde 120 Hz ekran yer almayacak. Daha önce ise bunun aksi belirtilmişi ancak bu durum gerçek olmayabilir. Yine de yalnızca Pro ve Pro Max modellerinde 120 Hz ekran olabilir. Diğer modellerde ise 60 Hz ekran tercih edilebilir. Elde edilen bilgilere göre yeni seride yalnızca iPhone 14 arkasında çift kamera bulunacak. Serdeki diğer üç modelde ise üçlü kamera yer alacak. Batarya kapasitesinin artacağı belirtilen bu telefonlar elbette ki 5G özelliğine de sahip olacaklar. Seride yer alan modeller ortak bir şekilde 5 nm üretim sürecinden çıkan olası adıyla A16 Bionic işlemciden alacaklar. Bazı kaynaklardan elde edilen ilgilere göre telefonlarda 4 nm işlemci sisteminin olacağı belirtiliyor. Fakat TSMC tarafından yapılan son açıklamalara göre, modellerin işlemcisi için “N4P” adı verilen 5 nm üretim sürecinin kullanılacağı belirtiliyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir