Vivo son aldığı patent ile yeni ve daha önce tasarlanmamış bir akıllı cep telefon üzerinde çalıştığını gösteriyor. Şirket, ön ve arkada kamera sensörlerine sahip olan çıkarılabilir bir kamera mekanizmasına sahip bir cihazın patentini aldı. 

19 Ocak 2021’de Vivo, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü’ne (WIPO) bir patent başvurusu yapıldı. Söz konusu bu patente bakıldığında tam ekran tasarımına sahip olan bir cihaz görülüyor. Cihazın sağ üst köşesinde yer alan açılır kamera mekanizmasına sahip olacağı  düşünülüyor. Bu açılık kamera ile selfie çekebilir ve görüntülü görüşmelerinizi de sorunsuz bir şekilde yapabilirsiniz. Aynı zamanda ana kamera görevi de göre bu açılır kamera sistemin arkasında da çift kamera yer alıyor. Bu oldukça dikkate değer bir özellik olarak değerlendirilse de, patentte en çok dikkat çeken detay ise tüm açılır modülün ayarlanabilir şekilde olmasıdır. Toplamda çift taraflı açılabilir kamera sistemi, üç kamera ve iki ledden oluşuyor.

Ana gövde kısmından çıkarıldığında, kamera sistemi artık bağımsız bir şekilde kullanılması adına yerleşik bir pile sahip ve sistem akıllı cep telefona takıldığında ise pil otomatik bir şekilde şarj oluyor. Sistemin kolay bir şekilde çıkarılıp geri takılması adına kayar bir ray sistemi vardır. Aynı zamanda bu sistemde yer alan mıknatıslar sayesinde istenmeden çıkma sorunu da ortadan kalkıyor. Kullanıcılar, çıkarılabilir açılır modül üzerine yerleştirilmiş olan bir menteşe mekanizması sayesinde kamera sistemini farklı şekillerde kullanmak mümkün olacak. Aynı zamanda, kameralar her iki tarafta da birer kamera bulunduğu için farklı görüş alanlarını bile yakalayabilirler. Patent üzerinde kameraların türü de belirtilmemiştir. 

Kullanıcılar kameraya bağımsız bir şekilde kullanmak adına çıkardıklarında, sistemde yer alan bir Wi-Fi modülü ile beraber akıllı cep telefonlarla iletişim kurabilirler. Bir diğer deyişle kamera sistemini çıkardığınızda ve fotoğraf çekmek istediğiniz farklı açıya yerleştirdiğinizde otomatik olarak algılanarak size geri yansıyacaktır. Aynı zamanda bu özellik ile beraber kamera sistemini aksiyon videoları çekmek için de kullanabilirsiniz. Vivo, açılır kamera entegre etmek için oldukça güçlü bir deneyime sahiptir. Açılır kameralı ram ekran akıllı cep telefonu Vivo, NEX’i 2018 yılında kullanıcıların karşısına çıkaran ilk üretici oldu.

Aynı zamanda şirket kamera sistemlerinin görüntüyü bir üst seviyeye çıkarmak için lens üretici olan ZEISS ile iş birliği içerisinde hareket ediyor. Bu iş birliğinin ilk etkileri ise Vivo X60 Pro ve yeni tanıtılan X70, X70 Pro ve X70 Pro Plus modellerinde daha şimdiden kendini göstermeye başladı. Söz konusu bu özelliklerin her biri şu an için sadece patentten ibarettir. Şirketin gerçekten de bu şekilde bir telefon üzerinde çalışıp çalışmadığı ise bilinen bir durum değildir. Ancak konu ile ilgili olarak gelecek günlerde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. Vivo’nun bu şekilde bir tasarım üzerinde çalışması halinde ilk kez böyle bir cihaz sunulacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir