Apple’ın 5 Haziran’da tanıttığı yeni ürünü Apple Vision Pro, sorun yaşattı.

apple vision pro

Apple tarafından 5 Haziran tarihinde düzenlenen WWDC 2023 etkinliğinde tanıtılan Apple Vision Pro büyük ilgi görmüştü. Apple Vison Pro’yu iPhone’dan sonra en önemli ürün olarak tanıtmıştı. Gerçek dünya ile sanal dünyayı bir araya getiren bu gözlük tanıtıldığında fiyatının da 3.499 dolar olduğu belirtilmişti.

Apple, 2024 yılında piyasaya sürülmesi beklenen Apple Vision Pro ile ilgili bazı sorunlarla karşı karşıya geldi. Gözlüklerin üretim sayısı Apple’ın hedeflediği sayının yarısından daha az olacak. Apple’ın hedeflediği 1 milyon satış hedefinin yanında üretici firma 400 binden az gözlük üretebilecek.

Apple 12 ayda 1 milyon Vision Pro satmayı hedefliyordu

Financial Times’a gelen iki kaynağa göre Vision Pro’nun üretimini yapacak Çinli şirket Luxshare, 2024 yılında 400 binden az gözlük üretebilecek. Ancak Apple gözlüklerin 2024 yılında üretilmesini değil 1 milyon adet satış hedefi koymuştu.

Gözlüklerin nede hedeften daha az üretildiğine dair bir bilgi yer almıyor. Bazı kaynaklara göre üretimin az olma sebebi, gözlüklerde yer alan micro-OLED ekranlarının üretiminin zor olduğu söyleniyor. Apple’ın ilk üretilen micro-OLED ekranların performansından memnun olmadığı belirtildi.

Kaynaklardan alınan bilgiye göre bahsi geçen sorunlar yaşanmadan önce üretici şirket Luxshare, yılda 18 milyon adete kadar gözlük üretmeye hazırlanıyordu. Bu ortaya çıkan sorunlar ve üretim adeti sayısı Luxshare’i de hayal kırıklığına uğrattığı söyleniyor. Apple ve Luxshare henüz konuya dair bir açıklama yapmadı.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir