Visa, müşterilerinin kripto para dünyasında gezinmesine yardımcı olabilmek adına yeni danışmanlık ve danışmanlık hizmetleri başlatıyor.

Ödeme işlemcisi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, danışmanlık ve analitik bölümünde yer alan kripto danışmanlık uygulamasının finansal kurumlara, perakendecilere ve diğer firmalara kripto özelliklerini yaymaktan, takas edilemeyen jetonları keşfetmeye kadar her konuda tavsiyelerde bulunacağını söyledi. Visa, Amerikan bankası UMB’yi zaten kripto danışmanlık hizmetlerini kullanan bir müşteri olarak adlandırdı. Hareket, Visa’nın kripto endüstrisini daha da derinleştirme girişimini işaret ediyor.

1 Ekim 2020’den 30 Eylül 2021’e kadar şirket, kripto para birimiyle ilgili kart prosedürleri aracılığıyla 3,5 milyar dolarlık dijital para birimi işlemleri gerçekleştirdi. CNBC’ye verdiği demeçte Plecas, “Bu önde gelen borsalardan bazılarının milyonlarca veya bazı durumlarda on milyonlarca kullanıcısı var” diyerek, şirketin kullanıcıların kripto paralarını 80 milyondan fazla tüccarda harcamasına izin verdiğini de sözlerine ekledi. Şirket ayrıca, sabit paralara – tipik olarak dolar olmak üzere egemen para birimlerinin değerine bağlı sanal jetonlar – ve merkez bankası tarafından verilen dijital para birimlerine yönelik ürünler geliştiriyor.

Visa, kripto danışmanlığının bitcoin ve diğer dijital para birimlerinin ana akım olarak benimsenmesine yardımcı olabileceğini umuyor. Rakip Mastercard gibi, kredi kartı devi de kripto para birimlerini kart ödemelerinin ötesindeki alanlara doğru genişledikçe önemli bir büyüme fırsatı olarak görüyor. Büyük ödeme ağları, son yıllarda yeni finansal başlangıçların akışından kaynaklanan artan rekabetle karşı karşıya kaldı.

Tüketici banka bilgilerini ve ödeme yeteneklerini rakip fintech’lere açmayı amaçlayan açık bankacılık gibi yükselen trendler, iş modellerini bozma tehdidinde bulunuyor. Bu arada Visa da büyük teknoloji şirketlerinin baskısı altında. Amazon geçen ay, şirketin “yüksek ücretleri” nedeniyle Birleşik Krallık’ta Visa kredi kartlarını kabul etmeyi bırakacağını söyledi. E-ticaret devi, Avustralya ve Singapur’da Visa’ya karşı benzer adımlar attı.

“Kripto bizim için çok büyük bir yeni dikey ve büyüme fırsatı. Ve ileriye doğru bu işi büyütmeye odaklanmaya devam edeceğiz” dedi.

Visa Çarşamba günü yayınlanan bir araştırma, insanların %94’ünün artık kripto konusunda bir miktar farkındalığa sahip olduğunu ve yaklaşık üçte birinin kriptoyu bir yatırım veya değişim aracı olarak kullandığını söyledi. Pazarlama hizmetleri firması LRW ile ortaklaşa yürütülen araştırma için dünya genelinde 6.000’den fazla kişiyle anket yapıldı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir