Virgin Galactic, Unity 25 adı verilen görevle ticari hizmete başlamaya hazırlanıyor. Bu görev, şirketin ticari uzay hizmetine başlamadan önce gerçekleştireceği son test olarak önem taşıyor. 

Virgin Galactic’ın Önceki Uzay Turizmi Görevleri

Virgin Galactic daha önce birden fazla uzay turizmi görevi gerçekleştirdi. Bu görevlerden biri olan Unity 22’de Virgin Galactic’ın kurucusu Richard Branson, altı kişilik bir ekip ile uzaya çıktı. Ve bu görev büyük bir başarıyla tamamlandı.

Virgin Galactic’ın Uzay Turizmi Ücretleri ve Satışları

Virgin Galactic, uzay turizmi için koltuk başına tam 450 bin dolar ücret talep ediyor. 2021 yılında, 100 biletin bu fiyatla satıldığı ve toplamda 700 biletin satıldığı bilgisi paylaşıldı. 2005-2014 arasında 250 bin dolar civarında satılan eski biletlerle birlikte toplamda 700 biletin satıldığı belirtiliyor.

Virgin Galactic ile Uzay Turizmi Hizmetine Hazırlanıyor

Virgin Orbit İflas Etti, Virgin Galactic Planlarını Sürdürüyor

Richard Branson tarafından kurulan Virgin Orbit, uydu gönderimi odaklı faaliyetlerinde sorunlar yaşayarak iflas etti. Virgin Galactic ise uzay turizmi planlarını sorunsuz bir şekilde sürdürmeye devam ediyor.

Virgin Orbit’in Sorunları ve İflas Süreci

Virgin Orbit, 2023 yılında uzay görevlerini gerçekleştirme hedefiyle yola çıktı. Ancak LauncherOne adlı roketle yaşanan teknik bir problem nedeniyle beklenen başarı elde edilemedi. Bu olumsuz olayın ardından firma tüm faaliyetlerini durdurduğunu ve işgücünün yüzde 85’ini işten çıkarmak zorunda kaldığını açıkladı. Daha sonra iflas başvurusunda bulundu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir