Vibranyum nedir? Vibranyum gerçek mi? Sorularınıza en net şekilde cevap veriyoruz. Merak ediyorum, Vibranyum üretilebilir mi? İşte cevap!

Beğensek de beğenmesek de, Marvel filmleri yaklaşık on yıldır gişeye hükmediyor ve Iron Man, Black Widow ve Thor gibi önde gelen karakterlere sahip. En son çıkan Marvel filmleri arasında Kara Panter, tüm zamanların en popüler ve finansal açıdan başarılı Marvel filmlerinden biridir. Filmi kendiniz izlememiş olsanız bile, içerik oluşturucuların sosyal medya gönderilerinin saldırısından kaçınmanız mümkün değil. Peki bugün neden buradayız? Çünkü Kara Panter’de olanlar çok özel bir mineralin varlığı etrafında dönüyor: Vibranyum. Bu makalede vibranyum nedir? Vibranyum işe yarar mı? Sorularınıza çok doğru cevap veriyoruz.

Vibranyum nedir?

Vibranyum, ses dalgalarını ve kinetik enerji gibi diğer titreşimleri emen metalik bir elementtir. Yani vibranyuma bir top itilirse enerji bilyeden vibranyuma Türkçe olarak aktarılır ve top zararsız bir şekilde yere düşer. Bu, kaba kuvvet saldırılarını neredeyse yok edilemez hale getirir. Vibranyum, onu yok edecek kadar güçlü bir kuvvetle vurulursa, depolanan enerji açığa çıkar ve yıkıcı bir patlamaya neden olur.

Vibranyum gerçek mi?

Vibranyum, 1966’da Marvel Comics tarafından yaratıldı ve ilk olarak Dear Devil #13’te yayınlandı. Başlangıçta gizemle örtülü olan fantezi metal, sonraki birkaç yıl içinde çeşitli çizgi romanlara dönüştürüldü. Vibranyum aslında yeryüzüne düşmüş yabancı bir metaldir. Bu yüzden bazı şaşırtıcı özelliklere ev sahipliği yapmaktadır. Dünya çapında birçok kaza mahalli varken, en dikkat çekeni (yine kurgusal) Afrika ülkesi Wakanda’ydı. Vibranyum’un gücü, çok yönlülüğü ve bolluğu sayesinde Wakanda son derece gelişmiş ve müreffeh bir ülke haline geldi.

Bu güçlü ülkenin başı Wakanda Kralı Kara Panter’dir. Comics verilerine göre, uzaya fırlatılması nedeniyle Wakanda’ya çarpan titreşim, Comics verileri başta olmak üzere ülke bitkilerinin yaşamını etkileyen tuhaf bir ışın yaydı.İstatistiklere göre. Tüketildiğinde, bu bitki, birinin layık olduğu kanıtlanırsa, gelişmiş güç, hız ve algı sağlar. Yeni bir patron taç giydiğinde, bitkiyi yer ve yeni Kara Panter unvanını alır. Savaşta Kara Panter, kartopundan yapılmış siyah kedi şeklinde bir zırh giyer.

Black Panther, gelişmiş yetenekler ve neredeyse yok edilemez ekipler oluştururken hesaba katılması gereken bir güçtür.

Vibranyum nasıl işlenir?

Birçok çizgi roman için, Kaptan Amerika kostümleri, silahlar, yapılar ve hatta kalkanlar oluşturmak için vibranyum kullanıldı. Ama eğer yok edilemezse, nasıl bir şey haline gelir? Basit cevap, bunun bir çizgi roman olduğudur, bu nedenle her zaman mantık uygulamanız gerekmez. Ama size daha teknik bir cevap vermem gerekirse, onun da diğer metallerle aynı şekilde döküldüğünü ve rafine edildiğini söyleyebilirsiniz.

Metal ısı ve basınçla işlenebilir. Vibranyum, ısıyı değil titreşimleri emer. Bu nedenle muhtemelen diğer metaller gibi ısıya tepki verir. Metalin ısıtılması sünek olmasını sağlar. Wakanda, ülkede yüksek teknolojili vibranyum boru bükme ve üretim makinelerine sahiptir. Kim bilir, belki de kaçınılmaz Black Panther devam filminde bununla ilgili daha fazla ayrıntı görebiliriz. Parçalarımızı ve teçhizatımızı yapmak için elimizde vibranyum olmayabilir, ancak çeliğimiz var ve çeliğin kendisi inanılmaz bir metaldir. Güçlü, yoğun, dayanıklı ve ucuz. Biraz krom ve nikel ile karıştırın ve paslanmaz çelik elde edin.

1940’ların başında, bilim adamı Myron McLain az miktarda titreşim aldı. Yeni bir tank zırhı oluşturmak için Vibranyum ve demiri birleştirmeye çalıştı, ancak öğeleri birleştiremedi. Bir sabah, iki maddenin aniden bir araya geldiğini keşfetti. Ultra esnek alaşım, Kaptan Amerika’nın kalkanını yapmak için kullanıldı. MacLain, öğeyi kopyalamak için onlarca yıl (boşuna) çalıştı. Ancak 1960’lardaki bir deney sırasında, neredeyse bozulmamış metal adamantium’u geliştirdi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir