Akıllı telefonları sıfırlamak kolay olsa da veri kaybetmemek istenildiğinde işler karışabiliyor. İşte Vivo telefon sıfırlama işlemleri…

Vivo, 2023 yılındaki atılımlarıyla cep telefonu pazarında önemli bir yere sahip oldu. Pazardaki payını sürekli arttıran marka, en yaygın kullanılan serileriyle de dikkat çekiyor. Cep telefonlarında kaliteli ve ekonomik seçenekler sunmasıyla kullanıcı dostu yapıda olan Vivo’nun telefonlarında sıfırlama seçenekleri Android modellerden farklı değil. Eğer Vivo marka bir telefonunuz varsa ve veri kaybı yaşamadan cihazı sıfırlamak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Veri Kaybetmeden Vivo Akıllı Telefon Sıfırlama Seçenekleri

Telefonlarda gelişmiş özellikler yer alsa da sıfırlama gibi işlemlerde sundukları oldukça sınırlı. Bu nedenle yedekleme işlemleri yapılarak sıfırlama işlemlerinin yapılması gerekiyor. Bu konuda en çok tercih edilen ve önerilen yöntem Google. Gelişmiş servisleriyle kullanıcıların kolay bir şekilde kurulum ve verilerini yönetmesini sağlayan Google, ücretsiz olmasıyla da öne çıkıyor.

Veri Kaybetmeden Vivo Telefon Nasıl Sıfırlanır?
Veri Kaybetmeden Vivo Telefon Nasıl Sıfırlanır?

Google Cloud’a Yedekleme ile Telefon Sıfırlama

Google, geniş depolama alanı seçeneği ile telefonlar için güvenli bir yedekleme imkanı sağlıyor.

1. Adım: Telefonunuzda ayarları açın.

2. Adım: Sistem> Verileri yedekle > Google adımlarını takip edin.

3. Adım: Verilerimi yedekle seçeneğini etkinleştirin.

4. Adım: Hesabı yedekle seçeneğini seçin ve Google hesabınızı seçin.

5. Adım: Google Hesabı verilerine dokunun. Kişiler, Takvim ve Notları Sakla gibi tüm seçenekleri seçin ve ardından senkronizasyonu başlatın.

6. Adım: Yedekleme adımlarını takip ederek yapacağınız işlemlerde verilerinizin boyutuna bağlı olarak yedekleme işlemleri sürecektir. Yedekleme işlemleri tamamlandığında fotoğraf, video ve diğer dosyalarınızı yedekleme adımına geçmeniz gerekir. Bunun için Google Fotoğraflar’a girmeniz ve sağ üst köşedeki profil simgesi üzerinden ayarlara ulaşarak yedeklemeyi başlatabilirsiniz. Bu seçeneklerle telefon verilerinizi güven altına alabilirsiniz. Dilerseniz WhatsApp gibi uygulamaları da yedekleme özellikleriyle yedekleyebilirsiniz. Ayrıca Google tek seçenek olmadığı gibi Microsoft OneDrive gibi farklı bulut yedekleme programlarıyla da verilerinizi güven altına alabilirsiniz.

Vivo Telefon Nasıl Sıfırlanır?

Vivo telefonu sıfırlamak isteyenler için 3 farklı seçenek vardır. Bunun için ayarlar, kurtarma seçenekleri ve cihazımı bul tercih edilebilir.

Yöntem 1: Ayarlar Uygulaması Aracılığıyla Vivo Sıfırlama

Ayarlar üzerinden telefonu sıfırlamak isteyenlerin Ayarlar > Sistem > Sıfırla adımlarını takip etmelisiniz. Fabrika ayarlarına sıfırla seçeneğini seçerek sıfırlama işlemlerini başlatabilirsiniz. Bu aşama sonrasında tüm işlemler telefon tarafından yapılacaktır. Kullanıcıların herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur.

Yöntem 2: Kurtarma Seçenekleri Aracılığıyla Vivo Sıfırlama

Öncelikle telefonunuzu kapatın. Ardından ekranda Vivo logosu çıkana kadar güç düğmesine ve ses açma tuşlarına basılı tutun. Ses tuşlarını kullanarak kurtarma modunu açın. Verileri sil ve sıfırlama adımlarıyla telefonunuzu sıfırlayın.

Yöntem 3: Cihazımı Bul ile Vivo Sıfırlama

Vivo telefonunuzda Cihazımı Bul kurulu olduğu takdirde bu seçeneği değerlendirebilirsiniz. Bunun için Vivo’nun cihazımı bul sayfasını açarak oturum açın. Ardından cihaz için ekranda yer alan seçeneklerden cihazı fabrika ayarlarına sıfırla seçeneğini seçerek işlemleri başlatın.

Yedekle ve sıfırlama işlemleri sonrasında telefon sıfırdan kurulum ekranında olacaktır. Kurulum adımlarını takip ettikten sonra yedeklediğiniz verileri, aynı yedekleme işlemlerini yapar gibi adımları takip ederek telefonunuza geri yükleyebilir, senkronizasyon yapabilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir