Yapay zekâ destekli veri analitiği olan B2Metric platformunun 1.25 milyon dolarlık yatırım turu, Simya VC’nin önderliğinde gerçekleşti.

B2Metric’e 1.25 milyon dolarlık yatırım fonu sağlandı! Büyük markaların kullanıcılarının davranış verilerini, yapay zekâ ve makine öğrenmesi gibi milenyum teknolojileriyle anlamlandırarak, tahmine ve analizlere dayalı eylem planları hazırlayan yerli girişim olarak karşımıza çıkan B2Metric; Mind West’ten aldığı büyük yatırım medyada yankı uyandırmıştı. Yapay zekâ sistemlerine odaklanan B2Metric girişimi, şok bir gelişme ile yeni bir yatırım daha aldığını duyurdu. B2Metric tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 1.25 milyon dolarlık yüksek bir yatırım aldı. B2Metric’in 1.25 milyon dolarlık yatırım turu ise Simya VC’nin önderliğinde gerçekleşti.

B2Metric'e 1.25 milyon dolarlık yatırım fonu sağlandı!
B2Metric’e 1.25 milyon dolarlık yatırım fonu sağlandı!

Yatırım turuna, Simya VC’ye ek olarak; Maxis Yenilikçi GSYF, 100. Yıl Girişim Sermayesi, Inveo Ventures, TT Ventures GSYF, Mindvest GSYF, Ethaum Venture Partners ve Arman Erman gibi isimlerde katıldı. B2Metric tarafından paylaşılan bilgilere göre yeni alınan yatırım, şirketin küresel boyuta ulaşması ve satış gelirlerini öncekinin üç katına çıkarılması adına kullanılacaktır.

Bundan beş sene önce Murat Hacıoğlu ve Tuna Sönmez tarafından hayata geçirilen B2Metric firması: sigorta, otomotiv, finans, telekomünikasyon, perakende ve diğer birçok sektörden firmalarla iş birliği yaparak, sektöre özgü inovatif çözümler sunuyor.

B2Metric ve Simya VC Yatırım Sonu Açıklamaları:

B2Metric olarak yükseldikleri bu dönemde küreselde çalışmalarını desteklemek amacıyla farklı yatırımcıları bu turda arkalarına aldıklarını belirten B2Metric Kurucu Ortağı ve CEO’su Murat Hacıoğlu, bu yatırımlarla beraber; küreselde en az müşteri kaybı önleme çözümlerini de sunma amacına yaklaştıklarını aktardı. Hacıoğlu, bu süreçte aldıkları yatırımlar ve Simya VC’nin sağladığı katkılarla beraber ismini dünyaya duyurmuş hızlandırma programlarından olan “Alchemist Hızlandırma Programı’na” katılmaya hak kazandıklarını da sözlerine eklemeyi es geçmedi.

B2Metric ve Simya VC Yatırım Sonu Açıklamaları:
B2Metric ve Simya VC Yatırım Sonu Açıklamaları:

Simya VC olarak kuruluşlarının ilk yılında beşinci yatırımlarını yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten Simya VC Yönetici Ortağı Selma Bahçıvanoğlu, B2Metric gibi ileriye dönük teknolojinin yönünü belirlemede güç sahibi olacak girişimcilere destek vererek; geleceğin fikirlerine güç katmaya devam edeceklerini de aktardı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir