Valve oldukça ilginç bir yöntem ile kullanıcılarını şok etti. Yılbaşı hediyesi olarak gönderdiği bazı oyuncuları Dota 2’den banladı. Ban yiyenler arasında ünlü Dota 2 yayıncılarından Mason da yer almakta.

Firma Dota 2 için oynadıkça puan alıp, kasa açabilecekleri Frostivus adlı bir sisteme geçiş yaptı. Bu sistem içinde hazine sandıklarından yeni setlere, Arcanaları geçme şansına kadar birçok hediye ve bonus bulunuyor. Firmanın sisteme dahil ettiği yılbaşı hediyeleri içinden ise bazı oyun severler için hediye çıktı. 

Valve'ın yılbaşı hediyesine şok gelişme: Ban cezaları çıktı

Valve’den Hediye görünümlü ban

Frostivus sisteminde ise her Dota 2 oyuncusuna hediye gönderildi. Oyundaki davranış puanına bağlı verilen bu hediyeler içerisinde düzgün ve centilmen oynayan oyunculara bedava ekstralar ve kostümler verildi. Hatta bazı oyuncular bu sistem ile rastgele bir kozmetik seti de kazanmış. Fakat oyunda boost ve smurf hesap kullanan kullanıcılar bu hediye paketini açtıklarında büyük bir sürpriz ile karşılaşmış.

Valve bu hesaplara gönderdiği hediyenin içine bir kömür parçası koymuş. Gönderilen hediyede “Yüksek Derecede Zehirli Kömür Parçası” yazan hediyeyi açan boost ve smurf hesaplar banlanmış durumda. “Dota hesabınız Steam Hizmet Şartlarını ihlal ettiği için kalıcı olarak yasaklanmıştır” yazılı mesaj ile beraber oyuncuların hesaplarının 1 Ocak 2038’e kadar yasaklandığı, yani bir nevi kalıcı olarak banlandıkları belirtiliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir