Half-Life 3 ile ilgili olarak yeni gelişmeler olmasa da yakın zaman içerisinde sunulacak Steam Deck için bir Half-Life oyunu üzerinde çalışmalara devam ettiği belirtildi. 

Half-Life 2: Episode 2’nin sunulmasından yaklaşık olarak on beş yıl sonra Valve’ın şu anda Half-Life 3 üzerinde çalışmalar yaptığına dair olan söylentiler er geçen gün artmaya devam ediyor. Şimdi ise şirketin yeni bir Half-Life oyunu üzerinde çalışmalar yaptığı dile getirildi. Fakat bu Half-Life 3 değil, Steam Deck göz önünde bulundurularak tasarlanmış bir RTS/FPS karma oyundur.

Konuyla ilgili olarak elde edilen yeni bilgileri Valve News Network yaratıcısı Tyler McVicker aracılığı ile geliyor ve bu isim 2018 yılının ilk aylarından bu yana proje üzerinde araştırmalarına devam ediyor Projenin Citadel kod adını taşıdığı dile getiriliyor. Bir diğer açıdan değerlendirmek gerekirse yeni Left 4 Dead oyunu ve Alien Swarm adlı oyundan da söz edildi ve YouTuber bunu bir “nostalji şenliği” olarak tanımlıyor. Citadel’in kontrollerine gelince, “Steam Deck” düşünülerek geliştirildiği de elde edilen bilgiler arasındadır. Yeni oyun hala geliştirme aşamasında olup gelecek bir buçuk ile iki içinde oyunseverlerin karşısına çıkması bekleniyor.  

McVicker ayrıca “mekanik test aşamalarında” olan Half-Life: Alyx’in VR tabanlı devamının geliştirilmesi beklenen oyundan da söz etti. Bunun yanı sıra Valve’ın “PC’deki VR platformuyla artan bir iç hayal kırıklığı” hissettiğini ve şirkette “giderek daha az insanın VR alanına odaklandığını” iddia etti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir