Valorant, günümüzde en çok oynanan rekabetçi FPS oyunlarından biridir ve Riot Games tarafından geliştirilmeye devam etmektedir. Valorant sistem gereksinimleri 2022 neler?

Valorant sistem gereksinimleri, GB Valorant sayısı, Valorant için gereken alan, Valorant için minimum ekran kartı vb. detaylar özetlenmiştir. Riot Games tarafından geliştirilen ve yayınlanan Valorant, 2020 yılında piyasaya sürüldü.

Valorant VP fiyatlarında yapılacak düzenlemeler duyuruldu

Piyasada en çok oynanan FPS oyunlarından biri olan Valorant, dublaj dahil Türkçeyi de destekliyor. Valorant’ın Türkiye’de de bir sunucusu var. Bu, oyuncuların oyunu çok düşük bir ping seviyesinde oynamasını sağlar.

Valorant nedir?

Valorant’ın çıkış tarihi resmi olarak 2 Haziran 2020. Oyun önce kapalı beta sürecinden geçti ve ardından halka açıldı. Yayınlandığı ilk günden itibaren milyonlarca aktif oyuncuya erişim sağlayan bu oyun, CS:GO ile rekabet edebilecek en nadir oyunlardan biridir.

Valorant’ı ücretsiz oynayabilir miyim?

Riot Games tarafından yayınlanan Valorant, tamamen ücretsiz bir oyundur. Oyunda para harcayarak güçlendirilebilecek hiçbir şey yok. Sadece kozmetik satın alınabilir. Bu nedenle Valorant tamamen ücretsiz ve adil bir oyundur.

Valorant sistem gereksinimleri 2022

Valorant minimum sistem gereksinimleri (30 FPS)

İşletim Sistemi: Windows 7, Windows 8, Windows 10
İşlemci: Intel Core 2 Duo E8400 (Intel), Athlon 200GE (AMD)
Ekran Kartı: Intel HD 4000 (Intel), Radeon R5 200 (AMD)
RAM: 4 GB

Valorant önerilen sistem gereksinimleri (60 FPS)

İşletim Sistemi: Windows 7, Windows 8, Windows 10
İşlemci: Intel i3-4150 (Intel), Ryzen 3 1200 (AMD)
Ekran Kartı: GeForce GT 730 (Nvidia), Radeon R7 240 (AMD)
RAM: 4 GB

Valorant önerilen sistem gereksinimleri (144+ FPS)

İşletim Sistemi: Windows 7, Windows 8, Windows 10
İşlemci: Intel i5-9400F 2.90 Hz (Intel), Ryzen 5 2600X (AMD)
Ekran Kartı: GTX 1050 Ti (Nvidia), Radeon R7 370 (AMD)
RAM: 4 GB

Valorant’ın maksimum sistem gereksinimleri nelerdir?

Valorant, yukarıdaki sistem gereksinimlerini aşan tüm seviyelerde oynanabilir. “Valorant oynamak için çok iyi” bir bilgisayar kavramı yoktur. Bilgisayar donanımı ne kadar iyi olursa, FPS o kadar yüksek olur.

Valorant bir dizüstü bilgisayarda oynanabilir mi?

Valorant, diğer tüm oyunlar gibi bir dizüstü bilgisayarda veya dizüstü bilgisayarda oynanabilir. Ancak dizüstü bilgisayar donanımı, masaüstü cihazlardan daha hareketlidir, bu nedenle FPS’nizi düşürebilirsiniz. Yeterli donanım donanımına sahip olduğunuz sürece Valorant, dizüstü bilgisayarınızda sorunsuz bir şekilde oynayabilir.

Valorant için en iyi grafik kartı hangisidir?

Valorant sistem gereksinimleri için en az önerilen grafik kartı Intel HD400 modelidir. Ancak bu ekran kartı oyunu 30 FPS’de açacaktır. Rekabetçi oyunlar için, önerilen minimum FPS 60 olduğu için 30 FPS oyun önerilmez.

Valorant’ı varsayılan olarak 60 FPS’de oynamak için en azından Nvidia GeForce GT 730 modelini öneriyoruz.

Valorant için minimum RAM nedir?

Riot Games, Valorant için 4 GB RAM’in yeterli olduğunu paylaştı. Yani bilgisayarınızda 4 GB’den fazla RAM bulunuyorsa oyunu rahatça oynayabilirsiniz.

Valorant kaç GB tüketiyor?

Bir Riot Games oyunu olan Valorant, yakın zamanda piyasaya sürülen oyunlara kıyasla çok az depolama alanı kaplıyor. Valorant oynamak için bilgisayarınızda 15 GB alan yeterlidir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir