Counter Strike 2 oyununu oynayanları en sinirlendiren hatalardan birisi VAC oyun oturumunuzu doğrulayamadı hatasıdır. Peki bu hata nedir, nasıl çözülür?

Counter Strike 2, piyasaya sunulduğu ilk günden itibaren en popüler oyunlardan birisi olmayı başardı. Yüksek oyuncu sayısı ise Steam platformunda büyük ilgi gören oyunda zaman zaman hatalar yaşanabilmektedir. Bu hatalardan en sık görüleni ise VAC Oyun oturumunuzu doğrulayamadı olmaktadır. Sistemse yaşanan yazılımsal problem nedeniyle alınan bu hata oyun oynanmasını engellemektedir. Bu sorunun yaşanmasında oyun dosyalarında yaşanan hatalar, bilgisayar sürücülerindeki yazılımsal eksikler, Steam platformundaki hatalar etkili olabilmektedir. Bu nedenle sorunun çözülebilmesi adına tüm bu alanlarda işlemlerin doğru olduğunun kontrol edilmesi gerekir.

VAC Oyun Oturumunuzu Doğrulayamadı Hatası Çözümleri

Bilgisayarı ve Steam’i kapatarak yeniden başlatmanız, Steam’i yönetici olarak çalıştırmanız sorunun en kısa çözümü olabilir. Eğer bu çözümler sorunu gidermediyse aşağıdaki seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Güvenlik Programlarını Devre Dışı Bırakın

Antivirüs yazılımları ya da Windows işletim sistemlerinde temel olarak yer alan Windows Defender uygulaması hata alınmasına engel olabilir. Counter Strike 2 uygulamasında yapılacak küçük bir güncelleme dahi güvenlik programlarının radarına takılabilir. Bu da oyuna girişlerde hata alınmasına yol açabilir. Bu nedenle uygulamaların devre dışı bırakılarak oyuna giriş yapılması denenmelidir.

VAC Oyun Oturumunuzu Doğrulayamadı Çözümü Nedir?
VAC Oyun Oturumunuzu Doğrulayamadı Çözümü Nedir?

Oyunu Doğrulayın

Steam’de oyunlarda yaşanan hataların giderilmesi adına oyun dosyalarının doğrulanması seçeneği vardır. Dosyalardaki eksikliklere bağlı bir hata alınıyorsa Counter Strike 2 oyun dosyalarının doğrulanması gerekir. Bunun için Steam> Kütüphane> Counter Strike 2 adımlarını takip ederek oyunu bulun. Ardından oyun isminin üzerine sağ tıklayarak özellikler demelisiniz. Yerel Dosyalar>Oyun Dosyalarının Bütünlüğünü Doğrula adımlarıyla Counter Strike 2’deki hataları tespit ederek çözümleyebilirsiniz.

Steam Service Uygulamasını Kontrol Edin

Steam Service, uygulamanın ve oyunların sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlar. Steam Service uygulamasındaki sorunların giderilmesi adına Başlat> Çalıştır adımlarını takip ederek açılan ekrana aşağıdaki komutları eklemelisiniz.

C:\Program Dosyaları (x86)\Steam\bin\SteamService.exe” /repair

Bu işlemleri yaptıktan sonra Steam Service uygulamasındaki sorunlar giderilecektir.

Tüm bu aşamalarda herhangi bir çözüm bulunmadıysa oyunun silinerek yeniden yüklenmesi gibi alternatifler denenebilir. Ancak genellikle yukarıdaki adımların sorunsuz bir şekilde yapılması hatanın giderilmesini sağlar.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir