V8 motoruna sahip olacak Aston Martin Vantage 2025 modeli resmi olarak tanıtıldı. 

Yüksek güç sağlayan motora sahip olması nedeniyle daha çok yakıt gerektiren 2025 Aston Martin Vantage, 74 yıldır hayatımızda olan efsanevi modelin tasarımı daha önce hiç olmadığı kadar heybetli. Aston Martin Vantage incelendiğinde ön panjurun olabildiğince büyütüldüğü görülüyor.

74 yıllık geçmişi olan, tarihindeki en sürücü odaklı ve hızlı Vantage olarak öne çıkan modelin kalbinde; çift turbo ile desteklenen 4.0 litrelik bir V8 motor yer alıyor. Bu motor 656 beygir güç ile 800 Nanometre tork üretiyor. Araç bir önceki Vantage’a oranla 153 beygir daha fazla güç ve 115 Nanometre ekstra tork sağlıyor. Sekiz ileri “ZF” (Zahnrad Fabrik) imzalı otomatik şanzıman ile gelen 2025 Vantage, 0’dan 100 km/s hıza 3,4 saniyede çıkıyor ve en üstte 325 km/s hızı görebiliyor.

Yeni bir kalkış kontrol sistemi ve ayarlanabilir çekiş kontrol sistemiyle gelen model, 21 inç jantlar üzerinde yol alıyor ve bu jantları Michelin Pilot Sport 5 S lastikler sarıyor. Yüksek performanslı karbon seramik frenlerin opsiyon listesinde yer alan yeni Vantage, Matrix LED farlar ile kaplanmış durumda ve çok sayıda fiziksel butona ev sahipliği yapan bir kokpit ile karşımızda yer alıyor. 

Aston Martin Vantage 2025
Aston Martin Vantage 2025

Aston Martin Vantage 2025 Ne Zaman Çıkıyor

Sürücü odaklı bir otomobilde fiziksel butonların korunması mantıklı görünürken, araç istenirse Bowers & Wilkins imzalı çok güçlü bir hoparlör sistemiyle tercih edilebiliyor. Fiyatı hakkında henüz bir bilgi verilmeyen 2025 Aston Martin Vantage, ikinci çeyrekte ilgili kişilerin garajlarında boy göstermeye başlayacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir