Bakan Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Uzaktan Sağlık Hizmeti projesinin yeni uygulamasını duyurdu!

Geçen hafta Sağlık Bakanlığı “Uzaktan Sağlık Hizmeti” projesini resmi gazetede duyurdu. Bu proje sayesinde hastalar artık hastaneye gitmeden muayene ve tedavi edilebiliyor. Bu proje kapsamında yeni bir uygulama başlatıldı.

Yatalak hastalarla ilgili sağlık kurulu raporları uzaktan muayene ile artık evden çıkacak!

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, resmi Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu. Görüşlerini paylaşan Bakan Koca, “Uzaktan Bakım” projesinin lansmanını duyurdu. Projenin ilk uygulaması olarak, yatalak hastalarla ilgili tıp konseyi raporlarının artık evden yayınlanacağı duyuruldu.

Hayat Eve Sığar uygulaması yeni güncellemeyle beklenen özelliklere kavuştu

Fahrettin Koca Twitter hesabından konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı;

“Geçen hafta duyurduğumuz Uzaktan Sağlık Hizmeti projesi kapsamında önemli bir uygulama hayata geçiyor. YATAĞA BAĞIMLI HASTALARIN SAĞLIK KURULU RAPORLARI artık evlerinde düzenlenecek. Uygulama pilot illerde başladı. Yatağa/cihaza bağımlı yetişkin ve çocuk hastaların sağlık raporu alabilmeleri için hastaneye gelmeleri gerekmeyecek, raporlar evlerinde düzenlenecek. İHTİYAÇLARI OLAN İLAÇ, MAMA, BEZ VE TIBBİ CİHAZLARI evlerinden çıkmadan almaları sağlanacak. Yatağa bağımlı hastalarımızın sağlık raporunun evlerinde düzenlenmesine yönelik pilot uygulama Bilecik, Sinop ve Tunceli’de başladı. Uygulamayı kısa sürede ülke geneline yaygınlaştırmayı hedefliyoruz.”

Yeni uygulamalar sadece Bilecik, Sinop ve Tunceli bölgelerinde başlatıldı. Uygulamanın bu illerde denenmesinin ardından evden yatalak hastalar için sağlık kurulu raporlarının hazırlanması ülke geneline yayılacak. Böylece birçok hastanın sorunlarının hafifletilmesi umulmaktadır.

Peki siz Uzaktan Sağlık Hizmeti Projesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir