Müstehcen şeklinde belirlenen içerikleri sebebiyle uygulama mağazalarında yasaklanan OnlyFans, OFTV adlı yeni platformuyla geri döndü.

Abonelik tabanlı olan sosyal ağ platformu OnlyFans, içinde yer alan müstehcen içerikler sebebiyle Google Play Store ve App Store mağazalarında yasaklandı. Kullanıcılara yaş sınırlaması getiren şirket yayın politikasıyla uygulama mağazalarınınki uymadığı için, bu bağlamda anlaşma sağlanamıyor. Yine de geride kalmak istemeyen OnlyFans, OFTV adlı yeni mobil uygulamasının tanıtımını yaptı. 

OFTV ile kuruluş amacının biraz dışında kalan OnlyFans, yeni uygulamasında erotik düzeyde paylaşımlara izin vermeyecek. İçerik üreticiler ile fanları bir araya getirmek amacıyla kurulan OFTV’nin bir nevi, Instagram ve YouTube mantığı şeklinde çalışacağını söylemek mümkündür. Burada ağırlıklı olarak günlük vloglar paylaşan ünlü isimler bir de özel dizi ile izleyicilere hitap ediyor. 

OFTV şimdiden 800’ün üzerinde video sayısına sahip

OnlyFans CEO’su Tim Stokely, Bloomberg’e yaptığı açıklamada OFTV platformunda yetişkin içerikli paylaşımların olmadığını dile getirdi. OnlyFans’ın aksine tamamen ücretsiz olarak sunulan bu yeni platform “fanların sevdiği içerik üreticileri takip etmelerinin süper bir yolu” olarak tanımlanıyor. Aynı zamanda OFTV herhangi bir kullanıcı hesabı da istemiyor, tıpkı TikToK platformunda olduğu gibi videoları ana sayfa üzerinden direk seyredebilirsiniz. 

Güncel olarak 800’den fazla videonun yer aldığı OFTV; Mia Khalifa, Bella Thorne gibi dünyaca ünlü isimlerin yer aldığı “UNLOCKED” adlı orijinal dizisini de yayınladı. Uygulama içerisindeki diğer öğeler arasında dans, aşçılık, meditasyon ve sörf derslerinin yanı sıra daha pek çok çeşitli vlog’lar ve podcast’lerin video kayıtları da yer alıyor. Kullanıcılar tüm bu içeriklere reklam sorunu yaşamadan erişim sağlayabilecekler.

OnlyFans 85 milyonu aşkın kullanıcıya sahip

1 milyondan faza içerik üreticisini kendi bünyesi altında bulundura OnlyFans’ın geçtiğimiz Aralık ayı içerisinde açıklanan verilere göre, toplamda 85 milyon kullanıcıya sahiptir. Bunların şirkete getirisi ise yıllık satışlarda 2 milyar Amerikan dolarını geride bırakıyor. OFTV ile hitap ettiği kitleyi genişletmeyi amaçlayan yetkililerin bu konu ile ilgili olarak göreceli başarılarının hangi boyutlara çıktığını ilerleyen günlerde açıklamak mümkün olacak. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir