Google’ın mesajlar uygulaması için yenilikler getirmeye devam ediyor. Apple’ın geçtiğimiz yıllarda tanıtmış olduğu uydu bağlantısı özelliğine benzer bir özellik getirmeyi planlıyor.

Apple’ın uzum zamandır gizli bir şekilde geliştirmeye devam ettiği uydu üzerinden iletişim teknolojisi özelliğini iPhone 14 modelleri ile karşılaşmıştık.

Uydu bağlantısı sayesinde, telefon sinyallerinin erişim sağlayamadığı noktalarda, iletişim kopmadan iletişim kurabilme olanağı sunan bir sistem olarak, Dünya’nın yörüngesine yerleştirilmiş iletişim uyduları vasıtasıyla uydu bağlantısı kullanılıyor. Bu sayede hücresel ağlara ihtiyaç duymaksızın, kesintisiz iletişim sağlamak mümkün hale geliyor. Bu özelliğin iPhone 14 modellerinde kullanımıyla ABD merkezli olan Globalstar tarafından destek görüyor. 

Apple anlaşması uydu şirketi Globalstar’ın hisselerini yükseltti

Google, uydu özelliğini Android’e getirecek

Google mesajlar uygulaması için Apple’ın geçtiğimiz yıllarda tanıtmış olduğu uydu bağlantısı özelliğine benzer bir özellik getirmeyi planlıyor.

Bu gelecek yeni özellik sayesinde artık kullanıcılar sinyal olmadığı zamanlarda bile acil servislere mesajlarını gönderebilecekler . Söz konusu özellikte Google acil durum çağrısı sağlayan Garmin Response şirketinden yararlanacak. Bu sayede kullanıcılar, herhangi bir sinyal olmadığında bile acil servislere mesaj gönderebilecek.Bu ortaklıkla beraber 150’den fazla ülkede kullanıma sunulması sağlanabilir. 

Qualcomm da benzer bir özellik için geliştirme aşamasında

Iridium ve Qualcomm’un iş birliği, üst seviye Android telefonlara uydu bağlantısı özelliği getirerek bu yılın sonuna doğru tamamlanacak. Böylece acil durumlarda dahi sinyalin ulaşamadığı bölgelerden iletişim kurmak mümkün olacak. Bu özelliği telefonlara ekleyip eklememe kararı android telefon üreticilerine ait olacak.

Yine aynı özelliğin ilerleyen zaman içerisinde laptoplara, tabletlere ve otomobillere de taşınması beklentiler arasında yer alıyor. Bu özelliğin ilerleyen yıllarda tabletler, laptoplar ve otomobillere de eklenmesi bekleniyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir