Verimliliğe ve üretkenliğe odaklanan Google, Android işletim sistemine 7 Yeni özellik ekledi. İşte üretkenliğinizi arttıracak 7 Yeni Android özelliği…

Android işletim sistemi, dünya genelinde iOS’la birlikte milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılıyor. Bu yaygın durum, sisteme gelen yeni özelliğin milyonlarca kişinin hayatına dokunmasını sağlıyor. Yapılan son güncellemelerle birlikte 7 Yeni Android özelliği, kullanıcıların üretkenliğinin arttırılmasını sağlıyor.

Üretkenliğinizi Arttıracak 7 Yeni Android Özelliği
Üretkenliğinizi Arttıracak 7 Yeni Android Özelliği

1. Hem Yolda Hem İletişimde kalın

Trafik kazalarının yaşanmasındaki en büyük etkenlerden birisi telefon gibi cihazların sürüş sırasında kullanılması. Bu durumu ortadan kaldırmak isteyen Google, yapay zekanın yardımıyla Android Auto’ya yeni özellikler getirdi. Yapay zeka desteği sayesinde araç kullanan kişilerin oldukça uzun mesajları özet bilgiler halinde alması sağlandı. Gelen mesajları özet bilgiler halinde alabilecek kullanıcılar üstelik sonrasında yapay zekanın sunacağı seçeneklerle iletişimi sürdürebilecek. Bu seçenekler arasında ise tahmini varış zamanının paylaşılması, yeni bir arama başlatılması, sesle yanıt vererek mesaj gönderilmesi yer alıyor.

2. Yer Bilgileriyle Çevrenizi Keşfedin

Google Harita’larda yer alan Lens, geliştirilmiş ekran okuyucu desteğine sahip. Bu sayede yeni ziyaret edilen alanlarda yakın yelerin keşfedilmesi noktasında yeni özellik büyük bir kolaylık sağlıyor. ATM’ler, restoranlar ve toplu taşıma istasyonları gibi yerleri uygulama üzerinden kolayca bulabilirsiniz. Üstelik yer seçimleri sonrasında TalkBack olarak adlandırılan sesli sistem; yerin çalışma saatlerini, puanını veya bu bölgeye nasıl gidebileceğinizi aktarıyor. Ulaşım süreleri de dahil edilmiş durumda.

Üretkenliğinizi Arttıracak 7 Yeni Android Özelliği
Üretkenliğinizi Arttıracak 7 Yeni Android Özelliği

3. Dokümanlar’da Geri Bildirimde Bulunma

Google Dokümanlar, Word’un en güçlü alternatifi olduğu gibi yeni özelliklerle destekleniyor. Yeni özellikler sayesinde kullanıcıların diğer çalışma arkadaşlarına geri bildirimde bulunması sağlanıyor. Android telefon ya da tabletten el yazısı ile notlar oluşturabilecek kullanıcılar farklı kalem renkleri ve vurgulama özellikler ile belgeleri tarayabilir, işaretleyebilir ve renkli bir şekilde belirli alanlara vurgu yapabilir.

4 . Spotify’da Kesintisiz Dinleme

Hoparlör, kablosuz kulaklık ya da taşınabilir hoparlör gibi cihazlar arası geçişler kesintisiz bir şekilde YouTube Music uygulamasında destekleniyordu. Yeni özellik şimdi Spotify’da destekleniyor. Spotify’da müzik dinleme sırasında farklı cihazlarda dinleme deneyimine devam etmek isteyenler için Spotify Connect özelliği ile çıkış yapabilecekleri cihazları görerek seçim yapabilecek.

5. Sağlık ve Fitness Verilerinizi Tek Yerde Görüntüleyin

Giyilebilir cihazlarda sağlık ve fitness takibi yapmak için farklı uygulamalar kullanabilirsiniz. Ancak geliştirilen Health Connect ile Google’ın Fitbit uygulamasında tüm verilerinizi daha gelişmiş analizler ve özellikler ile görüntüleyebilirsiniz. Fitbit uygulamasına giriş yaptıktan sonra diğer uygulamalardan veriler almak için uygulama ayarlarından bir defaya mahsus eşleşme yapmanız yeterli. Ardından Fitbit uygulaması ile takip edilebilen tüm verilerinizi tek yerden kolayca görüntüleyebilir, takip edebilirsiniz.

Üretkenliğinizi Arttıracak 7 Yeni Android Özelliği
Üretkenliğinizi Arttıracak 7 Yeni Android Özelliği

6. Bileğinizden Toplu Taşıma Tariflerini Alın

WearOS geliştirilmiş Google Haritalar ile çok daha uyumlu. Yol tarifleri almak için sürekli telefona bakma gereksinimini ortadan kaldıran Google, akıllı saat gibi giyilebilir cihazlar üzerinden adres tarifi almayı kolaylaştırıyor. Toplu taşıma istasyonlarına gitmek, yol tarifi almak çok daha kolay.

7. Gemini ile Sohbet Edin

Google Mesajlar uygulamasına dahil edilen yapay zeka aracı Gemini, kısa sürede tüm dünyada güncellenecek. Güncellemeyi alan kullanıcılar, Gemini’ye Google Mesajlar’dan erişebilecek. Uygulama üzerinden mesaj taslağı hazırlayabilir, beyin fırtınası yapabilir, etkinlikler planlayabilirsiniz. İsterseniz de sadece eğlenmek ve sohbet etmek için Gemini’yi kullanabilirsiniz.

Tüm bunlar gelen yeni özellikler ile hem Android’i etkin bir şekilde kullanmanızı hem de teknolojiyi kullanırken kolaylık yaşamanızı hedefliyor. Üretkenliği arttırma noktasında her geçen gün daha da ileriye giden Google, sistemlerinde yaptığı bu yenilikler ile milyonca kişinin hayatına dokunuyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir