Geçtiğimiz aylarda tanıtılan OPPO Reno11 telefon serisi, yapılan resmi açıklamada göre yakında üretken yapay zeka ile güçlendirilecek.

OPPO Reno11 serisi söylendiği kadarıyla 2024’ün ikinci çeyreği içerisinde Samsung Galaxy S24 serisindekiler gibi çeşitli üretken yapay zeka özellikleri kazandrmayı planlıyor. Hayatı kolaylaştıracağı söylenen bu özelliklerin henüz ne olacağı bilgisi verilmiyor. Sadece altyapının Çin ülkesine özel olmayacağı aktarılıyor.

Geçtiğimiz aylarda tanıtılan OPPO Reno11 telefon serisi, yapılan resmi açıklamada göre yakında üretken yapay zeka ile güçlendirilecek.

OPPO şirketi ürün müdürü Pete Lau ise bu konuda şunları dile getiriyor: “Yeni nesil yapay zeka olan destekli akıllı telefonlar, telefon endüstrisindeki var olan üçüncü büyük dönüşümü temsil etmekte. Yapay zekalı akıllı telefon çağına baktığımızda hem telefon endüstrisi hem de kullanıcının deneyimi devrim niteliğinde değişikliklere tanıklık ediyor.” Dedi.

Ek olarak Lau, OPPO markası kendini yapay zekalı akıllı telefonların önemli bir katılımcısı ve destekçisi olmaya hedefi olarak adadı. Şeklinde konuşarak OPPO hakkında küçük tüyolar verdi.

OPPO, katlanabilir telefon pazarından görülmüyor. Telefon modeli olarak OPPO Reno11 ve Reno11 Pro, özellikle çok garip duran arka kamera modülleriyle dikkatleri üzerine çekmişti. Hatırlama adına; tercih ettiği dengesiz kamera konumlandırılması sonucuyla ciddi eleştiri toplayan şirket, orta üst seviye telefonları için önünü güncel standartlar doğrultusunda özenle hazırlayarak beğeni toplamıştı.

Geçtiğimiz aylarda tanıtılan OPPO Reno11 telefon serisi, yapılan resmi açıklamada göre yakında üretken yapay zeka ile güçlendirilecek.

Oppo’nun Türkiye’ye Gelip Gelmeyeceği Merak Konusu

Teknik olarak bakıldığında Reno11 modeli 6,7-inç 1080P OLED 120 Hz ekrana, MediaTek sahip. Dimensity 8200 işlemcisi, 67W şarj destekli 4.800 mAh pil ömrü ve 32 megapiksel selfie kamerasıyla ulaşıyor. Telefonun arkasında ise OIS’e sahip Sony LYT600 sensörlü 50 megapiksel geniş açı + 32 megapiksel 2x telefoto + 8 megapiksel ultra geniş açı kameralarını taşıdığını görmekteyiz.

Reno11 Pro modelinde ise 6,74-inç 2772 x 1240 piksel 1.600 nit OLED 120 Hz ekrana sahip. Bu sene dillerden düşmeyen Snapdragon 8+ Gen 1 işlemciye, 80W şarj destekli 4.700 mAh pile ve 32 megapiksel selfie kamerasıyla kullanıcılara teslim ediliyor.

Telefonun arkasında OIS’e sahip Sony IMX890 sensörü bulunuyor. 50 megapiksel geniş açı + 32 megapiksel 2x telefoto +8 megapiksel ultra geniş açı kameralarla ilgililerine sunuluyor. Yurt dışı fiyatı 350 dolar ve 490 dolarlık başlangıç fiyatları bulunan telefonlar farklı renklerde ele geliyor.

Reno11 serisinin Türkiye’de satılması şimdilik pek olası gözükmüyor. OPPO telefon markası maalesef uzun zamandır Türkiye’ye yeni ürün getirmemesiyle sık sık gündeme geliyor. Fakat sosyal medyada firmanın yeni ürünlerini Türkiye’ye getirmek istediğine yönelik söylentiler bulunuyor. BBK çatısı altında olan şirketin kardeşleri OnePlus, Vivo ve Realme telefonlarını bilmektesiniz. Türkiye’de resmi olarak bu telefonlar bulunuyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir