Sony, her yıl belli dönemlerde düzenlediği State of Play yayınlarında birçok oyundan yeni bilgiler paylaştı. Bu oyunlardan biri de PlayStation’ın korku serisi Until Dawn. Supermassive Games tarafından yapılan açıklamaya göre, PlayStation 4’ün popüler korku oyunu Until Dawn, artık PC ve PS5 versiyonu sunulacak. 

Unreal Engine 5 İle Yeniden Hazırlanacak

Bir süre önce ortaya çıkan dedikodular, Supermassive Games’in Until Dawn PlayStation 5 ve PC sürümü üzerinde çalıştığını göstermişti. State of Play 2024’te ise bu dedikoduları doğrulayan bir fragman yayınlandı. 1,5 dakikalık sinematik fragman, korku öğeleriyle oyunseverlere heyecan yarattı.

Until Dawn Artık PC ve PS5 İçin Çıkıyor
Until Dawn Artık PC ve PS5 İçin Çıkıyor

Ballistic Moon Hazırlayacak

Orijinal oyun Supermassive Games tarafından geliştirilse de PC ve PS5 versiyonu Ballistic Moon tarafından hazırlanacak. Korku oyunu, Unreal Engine 5 kullanılarak yeniden hazırlanacak ve üçüncü şahıs kameraya sahip olacak.

Ballistic Moon, üçüncü şahıs kamerasının oyuncuların Blackwood Dağı’nı çok daha detaylı şekilde keşfetmelerine imkan vereceğini ifade etti. Yeniden hazırlanacak yapımda Mark Korven’in müzikleri yer alacak.

Yeniden hazırlanacağı süreçte, hayatta kalmak için mücadele eden sekiz kahramanın hikayesine bağlı kalınacak. Oyunun, çok daha fazla geliştirilmiş karakter animasyonlarına sahip olacağı bildirildi. Hikayenin keşfedilmemiş duygusal kısımları ekleneceğini söyledi.

Until Dawn’ın PlayStation 5 ve PC sürümü 2024 yılında çıkış yapacağı, fakat tam bir tarih verilmediği belli oldu. Sony Pictures ayrıca Gary Dauberman, Blair Butler ve David F. Sandberg tarafından yazılıp yönetilecek bir film uyarlamasının da geliştirildiği de sızdırıldı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir