Epic Games’in son sürümü olarak da bilinen Unreal Engine 5.3 erişime açıldı. Birkaç aydır ön izleme sürecinde olan bu sürüm, adından sıkça söz ettirecek gibi görünüyor. Epic Games’in Unreal Engine 5’i 2021 senesinde çıkardığını ve 2022 senesinde de birçok geliştiricinin kullanımına açtığını biliyorsunuzdur.

Unreal Engine 5.3 ile Hangi Yenilikleri Göreceğiz?

unreal engine
unreal engine

Epic Games, Unreal Engine 5’i birtakım yeni işlevler ekleyerek güncellemeyi sürdürüyor. En son ise Unreal Engine 5.3’te sayısız iyileştirmenin yanında bazı deneysel fonksiyonlar da görüntülendi. Bu yeni sürümdeki en çarpıcı değişikliklerden bir tanesi de Epic Games’in PlayStation 5 ve Xbox serisi gibi yeni nesil oyun konsollarının performansını yükseltmek amacıyla birçok iyileştirmeyi devreye sokmuş olmasıdır. Bahsi geçen iyileştirmeler sayesinde oyunların 60 FPS’ye dek çıkması sağlanacak.

Epic Games aynı zamanda Nanite’in maskelenmiş malzemeler açısından daha yüksek bir performans sunacağını ifade ediyor. Donanım ışın izlemeli Lumen ise birden çok yansıma sıçramasına sahip olan genişletilmiş kabiliyetler sunuyor, bu da oyun konsollarının performansını iyiden iyiye arttırıyor. Sözü geçen iyileştirmelerin yanı sıra Unreal Engine 5.3’teki yeni özellikler, oyun geliştiricilerin efektif unsurlardan ateş, duman gibi şeyleri daha rahat eklemesi için gelişmiş efektler sağlayacak. Oyunlarda yer alan karakter yaratma gibi durumlara yardım edecek iskelet düzenleyici isimli yeni bir güncelleme de bulunuyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir