İphone, 3. parti yazılım yükleme özelliğini getirmeyi planlıyor. AB tarafından USB-C sokete de zorlanan İphone cihazlara gelmesi bekleniyor.

Avrupa Birliği tarafından 2022 yılında yayımlanan ve 2023 yılında uygulanmaya başlanan dijital hizmetler yasası, yasadışı içeriklerin kaldırılmasına yönelik kurallar, geniş şeffaflık önlemleri, küçüklerin korunmasına yönelik önlemler gibi birçok yeni dijital çerçeve getiriyor.

Yıllardır üçüncü parti yazılımların yüklenmesi standart şekilde mümkün olmayan İphone cihazlarda App Store harici uygulama yüklemek engelliydi ancak Apple, Avrupa Birliği’nde yürürlüğe sokulan dijital hizmetler yasası çerçevesinde bu yasağını mart ayına kadar kaldırmak zorunda, aksi takdirde cezayla karşı karşı kalacak.

Apple Logo

Apple’ın Bu Yasaya Karşı Hamlesi Ne Olacak?

Apple’ın bu özelliği zaten yıllardır tartışma konusuydu, bir taraf bu özelliğin virüs ve yavaş çalışma konusunda İphone cihazlara bir koruma kalkanı olduğunu savunurken diğer taraf bu durumun kısıtlanmış bir uygulama havuzunun dışına çıkamayan kullanıcı deneyime neden olduğunu söylüyordu. 

Bu yasanın 3. parti uygulama yükleme özelliğine sadece Apple değil, özellikle ücretli uygulama yapımcıları da karşı çıkıyor çünkü bu durum korsan kullanımın yaygınlaşmasına sebep olabilir. Apple bu duruma karşı durmak için bunu ücretli bir özellik olarak getirebilir ve bu özelliğin kullanımını azaltabilir. Ücret konusu henüz kesinlik kazanmış değil.

.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir