Dijital medya oynatıcıları serisi olan Roku; Lauren Riihimaki, Brad Monda, Emmy Cho, Karina Garcia ve çok daha fazla sayıda 17 popüler Youtube ve TikTok içerik üreticisinin yer aldığı yeni bir içeriği piyasaya sürmek için içerik oluşturma şirketi Jellysmack ile anlaşma yaptı. Şirket dün iki adet ücretsiz, reklam destekli TV kanalı “Mysteria” ve“ Hello Inspo”yu Roku Kanalı’nın Canlı TV Rehberinde kullanıma sunduğunu açıkladı.

Mysteria ve Hello Inspo, Geniş İçerik Üreticisi Kadrosuyla Karşımıza Çıkıyor

Mysteria; Stephanie Soo, Christina Randall, Danelle Hallan, True Crime Recaps, Killer Bites, John Lordan, Dr. Todd Grande ve Brooke Makenna tarafından içerikleri yayınlanacak. Akıldan çıkmayacak suçlar ve tüyler ürperten gizemler hakkında konuşmaların yer aldığı “Mysteria” gerçek bir suç kanalı niteliği taşıyor.

Hello Inspo; Liz Fenwick, Smitha Deepak, HeXtian, HellthyJunkFood ve Josh Elkin’nin bulunduğu bu kanal izleyicilere “Kendin Yap” türevi içerikler sunacak. Oda makyajı, makyaj eğitimleri, tarifler, moda, güzellik ve günlük yaşam tarzına yönelik birçok içeriğe Hello Inspo aracılığıyla erişebileceksiniz.

Roku Kanalı’nın İzleyici Kitlesi Hızla Büyüyor

Roku’nun Jellysmack ile yapılan bu ortaklığı, son zamanların popüler bir içerik biçimi olan içerik oluşturucu programlamayı ve popülaritesini arttırmaya devam eden reklam destekli isteğe bağlı videolar getirdiği için dikkat çekiyor. Şirketin açıklamasına göre, ABD merkezli toplanan verilere göre Roku Kanalı, yılın dördüncü çeyreğinde 100 milyon izleyiciye ulaştı bile.

Roku yetkilileri konuya ilişkin;

“Şirketin ilk FAST ortağı olarak Jellysmack ile yapılan bu ortaklıktan mutluluk duyuyoruz. The Roku Channel, AVOD (Reklam temelli isteğe bağlı videolar) başkanı Ashley Hovey yaptığı açıklamada; izleyicilerimiz için günümüzün en popüler dijital içerik üreticilerinin bir kısmının yer aldığı içerik kanalını sunmaktan gurur duyuyoruz. Canlı TV Rehberimize bu iki yeni kanalın eklenmesi, kullanıcılarımıza popülaritesi yüksek eğlence seçeneklerinden ücretsiz erişim imkanı sunmak uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir hedefimizdi” dedi.

Jellysmack’ın Pinterest Ortaklığıda Bulunuyor

Jellysmack ilk kez FAST hizmetinde uzun biçimli bir TV içeriği yayınlayacak. 2022 yılının Temmuz ayında şirket, platformda beş kısa video dizisi başlatmak için Pinterest ile ortaklık gerçekleştirmişti. Pinterest’teki haftalık olarak yayınlanan bölümler Garcia, Cho, Fenwick ve Riihimaki gibi Roku’nun yeni Fast kanalında yayınlanacak olan içerik oluştuşturuculardan birçoğunu içeriyor.

Jellysmack’in Platform Ortaklıkları başkanı Stefanie Schwartz, “Roku ile yaptığımız bu ortaklık içerik oluşturucular ve içeriklere yönelik büyük fırsatlar yakalamakla ilgili” dedi. Roku Kanalı’nın lineer teklifi, Amerika’nın bir numaralı TV platformu Roku da yer alan bir numaralı hızlı hizmetidir. Üreticilerimize hızla büyüyen ve geniş bir izleyici kitlesine ulaşabilmeleri için olanak sunmaktadır. Roku’nun en iyi içerik üreticilerini bir araya getirmekten oldukça mutluyuz.” ifadelerine yer verildi.

Roku’ya Yeni Ücretsiz Kanallar Geliyor

2019’da Jellysmack tarafından oluşturulan içerik oluşturucu programı, içerik oluşturucularını desteklemek için ve içeriklerini Youtube, Facebook, TikTok, Snapchat ve daha fazla çeşitli platforma dağıtmak için Al teknolojisini kullanmaktadır. 

Şirkete göre program, PewDiePie, MrBeast, Bailey Sarian ve The Try Guys gibi üst düzey içerik üreticiye yardımcı olmuştur.

Yeni FAST kanalları, 80.000’den fazla ücretsiz program, film ve 300’den fazla ücretsiz canlı TV kanalını Roku Kanalı’nın içerik dizisine katıyor. Son zamanlarda Roku, Discovery, Warner Bros ve Discovery Channel,  HGTV, HBO, HBO Max, Food Network ve TLC gibi ücretsiz yüzlerce kanalı eklemek için anlaşma imzaladı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir