Telefonunuza gelen yabancı bir numarayı tanımıyorsanız numara sorgulama sistemleri sayesinde kime ait olduğunu bulabilirsiniz. Daha çok gece geç saatlerde veya sabah saatlerinde telefonlara gereksiz veya yabancı çağrılar gelebiliyor. Bu içeriğimizde ise sizlere ücretsiz numara sorgulama servisleri ile arayan numarayı kolay bir şekilde bulmayı göstereceğiz. Daha öncelerde 118 gibi bilinmeyen numaralar servisini arayarak arayan kişiyi öğrenebiliyorduk. Fakat bu hizmet telekomünikasyonların servisi olduğu için pahalı bir tarife ile sunuluyor. Daha sonralarında ise 11880 ve 11818 gibi özel servisler de ortaya çıkmasıyla beraber numara servisleri bir yarış haline girdi diyebiliriz. Ancak ücretsiz numara sorgulama uygulamalarını kullanarak bu sorunları aşabilirsiniz.

Ücretsiz Numara Nasıl Sorgulanır?

Ücretsiz numara sorgulama için Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone gibi servislerin sunmuş oldukları hizmetler bulunuyor. Ancak bu servisler tam olarak ücretsiz olmuyor. Bu ücretsiz servisler arasında en çok kullanılan numara sorgulama uygulamalarını sizler için sıralıyoruz. Ancak ücretsiz numara sorgulama noktasında güvenlik sorunu bulunuyor. Uygulama ne kadar popüler olsa da, cihazınızda birçok bilgiye erişim sağlıyor. Bu mobil uygulamayı kullanmak için ise bu erişimlere izin vermeniz gerekecek. Ücretsiz numara sorgulama hizmetlerinde daha çok rehberinize erişim bulunuyor. Ayrıca fotoğraf ve belge gibi içeriklerinize de erişim sağlayabiliyorlar.

Arayan kimliği ve Numara Bulucu

11 1575670308

10 milyondan fazla yüklenme sayısına sahip olan uygulama, numara sorgulama servisleri arasında yüksek bir yüklenme sayısına sahip durumda. Bu uygulama ile tanımadığınız cep numarasını sorgulayabilir ve kime ait olduğunu bulabilirsiniz.

Whoscall – Arayan ID ve Engel

Bu uygulamada yine 10 milyondan fazla indirmeye sahip durumda. Veri tabanında 1 milyardan fazla numara bulunan bu uygulama ücretsiz numara sorgulama servisleri arasında popülerlerde yer alıyor. Whoscall ayrıca 2016’da Google Play tarafından yılın en iyi mobil uygulaması ödülüne sahip olmuştu.

Simpler – Kişiler, Çevirici ve Telefon

3 1575670377

5 milyondan fazla indirmeye sahip olan Simpler, sizi arayan numaraları eş zamanlı olarak kime ait olduğunu gösterebiliyor. Bu mobil uygulama sahip olduğu başarılı arayüzü ile de dikkat çekiyor.

Sync.ME – Caller ID, Spam Call Blocker

4 1575670397

Sizi arayan ve mesaj atan yabancı numaraları bu uygulama ile öğrenebilirsiniz. Ayrıca gelen telefon numara çağrılarını engelleyebilir ve birçok numarayı kara listeye dahil ederek sizi rahatsız etmesini engelleyebilirsiniz.

Telefon Numarası Bulucu

5 1575670410

1 Milyondan fazla indirmeye sahip olan bu uygulama ile hangi numaranın nerede yer aldığını haritada göstermesi ile dikkat çekiyor. Ayrıca dilediğiniz numaranın ayrıntılarına dair rapor da alabiliyorsunuz. Bu uygulamada da engelleme ve kara listeye dahil etme gibi detaylar bulunuyor.  

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir