Çin kendi ülkesinde, Avrupa teknolojisiyle geliştirilen Aircar’ın haklarını alarak uçan spor otomobil teknolojisini başka bir seviyeye taşımayı planlıyor.

Aircar ismini taşıyan, 160 beygir gücünde bir motorla çalışan ve geleneksel benzin kullanan bu uçan spor araç, Slovakya ülkesinin başkenti Bratislava ile Klein Vision’ın genel merkezi arasındaki yaklaşık olarak 90 kilometrelik mesafeyi 35 dakikada uçmayı başardı. Bunu gören Çin ise hemen satın alma işlemlerini gerçekleştirdi.

 Çin Uçan Spor Otomobilin Haklarını  da Satın Aldı

Çok güçlü motorunun yanı sıra arka pervanesi ve katlanabilir kanatları bulunan Aircar, dezavantaj özelliği olarak en az 300 metrelik pist gerektirmekte. Aircar aracı, 2022 sene başında Slovak Sivil Havacılık Otoritesi’nden genel uçuş sertifikasını alabildi. Fakat o tarihten bu yana uçan spor otomobille  ilgili pek bir haber ulaşmadı. Bunun sebebi, pilot lisansı zorunluluğunun sürücüler için bir engel olabilmesi oldu.

Çin kendi ülkesinde, Avrupa teknolojisiyle geliştirilen Aircar'ın haklarını alarak uçan spor otomobil teknolojisini başka bir seviyeye taşımayı planlıyor.

 Çinli bir şirket olan Hebei Jianxin Flying Car Technology Company, Aircar’ın teknolojisinin yanı sıra onu üretme ve kullanma haklarını da yanında satın almış oldu. Satış fiyatına yönelik şimdilik herhangi bir bilgi mevcutta bulunmuyor. Çin’de Aircar’ın uçan arabaların henüz belirlenemeyen belirli bir coğrafi bölgede kullanılması planlanlamakta. Firmanın merkezi Hebei eyaletinin Cangzhou şehrinde bulunduğunu biliyoruz.

Çin, Aircar Uçan Araba Teknolojisini Kullanarak Neler Yapabilir?

  •  Ulaşımı dönüştürmede, uçan araçlarla bölgesel ve kentsel taşımacılığı dönüştürebilir, özellikle trafik sıkışıklığını azaltmada ve uzak noktalara daha hızlı erişim sağlamada önemli faydaları bulunabilir.
  •  Turizme teşvik: turistik bölgelere özel hızlı ve etkileyici bir ulaşım aracı olarak uçan araçların turistlere yeni ve çekici bir deneyim sunması mümkün olacaktır.
  • Teknoloji ve inovasyon liderliğini güçlendir: Çin, bu tarz yenilikçi ulaşım teknolojilerini benimseyerek teknoloji ve inovasyonda küresel lider konumuna güç katabilir.
  •  Acil durum ve kurtarma kullanımı: Uçabilen araçlar, özellikle ulaşılması zor veya afet bölgelerinde hızlı müdahale amacıyla acil servis ve kurtarma operasyonlarını hızlı ve etkin bir şekilde kullanılabilir.
  • Sürdürülebilir ulaşım çözümleri: Bu tarz araçların elektrikli veya çevre dostu yakıt kullanması durumunda Çin, sürdürülebilir ulaşım çözümlerinde önemli bir adım gerçekleştirebilir.

Çin hükümeti Aircar ile ilgili olarak, alternatif uçuş çözümlerini aktif olarak desteklediğini gösteriyor. Bununla ilgili olarak, Ekim 2023’te Çinli Ehang şirketi elektrikli uçan taksi için işletme lisansı alabildi. Rakip şirketler olan Autoflight da Shenzhen ve Zhuhai şehirleri arasında bir test uçuşunu başarıyla yaptı. Bu gibi gelişmeler uçan araçların gelecekteki potansiyelini ve ulaşımın evrimini ortaya çıkarıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir