Dell ve Canonical ortaklığında Ubuntu 22.04 LTS sertifikalı ilk bilgisayarın geliştirdiği duyuruldu. Mevcut gelişme, bilgisayar dünyasında oldukça dikkat çekti.

Windows ve MacOS işletim sistemlerinin pazardaki hakimiyeti yadsınamaz bir gerçek olsa da alternatif sistemleri kullanmak isteyenler için Dell’den önemli bir hamle geldi. XPS 13 adında yeni modelini tanıtan şirket, modelin geliştirilmesinde Canonical ile ortaklık yaptığını duyurdu. Açıklamalara göre Ubuntu 22.04 LTS (Uzun vadeli destek) sertifikasına sahip ilk OEM bilgisayarı olan XPS 13, önceki denemelere göre daha iyi bir deneyim ve daha uzun bir destek imkanı sağlayacak.

21 Nisan’da tanıtılmıştı

Ubuntu’nun 22.04 LTS paketi 21 Nisan tarihinde piyasaya sürülmüştü. Yeni sürüm ile birlikte daha yetenekli hale gelen Ubuntu’da daha iyi güç yönetimi, yeni dokunmatik beceriler, Bluetooth ses cihazları için geliştirilmiş destek gibi önemli yenilikler yer alıyordu. XPS serisinde alternatif işletim sistemlerine yönelik çalışmalarını sürdüren Dell’in yeni hamlesi, kullanıcıların daha fazla dikkatini çekti. Zira yeni sertifika ile birlikte yeni modelin, en az 10 yıl boyunca destekleneceği belirtildi.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir