Oyun devi Ubisoft, maliyet düşürme önlemleri kapsamında yapay zeka tarafından üretilen Assassin’s Creed fotoğraflarını kullanmaya başladı. Şirket, Cadılar Bayramı için sosyal medya kanallarında ikonik karakter Ezio’nun “alternatif” versiyonlarını paylaştı.

Ubisoft'un yapay zekâ fotoğrafları hayranlardan tepki aldı.
Ubisoft’un yapay zekâ fotoğrafları hayranlardan tepki aldı.

Assassin’s Creed’den Ezio, yapay zeka ile yeniden canlandı

Ubisoft, Assassin’s Creed serisinin sevilen karakterlerinden Ezio’yu Cadılar Bayramı için yapay zeka tarafından üretilen bir görüntü ile tekrardan oluşturdu. Fakat işler planlandığı gibi gitmedi. Fransız yayıncının Latin Amerika’daki Twitter hesabından, Ezio’yu andıran bu görüntüyü paylaşıldı. Paylaşım sonrası hızla dikkat çekmeyi başardı. Ancak görsel, karakterin Fortnite figürlerine benzemesi ve silah kabzalarını bıçak gibi kullanması nedeniyle alay konusu oldu ve paylaşım sosyal medya hesaplarından kaldırıldı.

Ubisoft Hollanda daha sonra kendi yapay zeka ile üretilmiş bir Ezio versiyonunu paylaşarak bu tuhaf durumu kabul etti. Hayranlarla eğlenceli bir etkileşim kurarak sosyal medyada daha olumlu bir yanıt almayı başardı.

Ubisoft’un Maliyet Düşürme Adımları

Oyun sektöründe öncü isimlerden olan Ubisoft, bu hamlesini maliyet düşürme önlemleri kapsamında gerçekleştirdiğini bildirdi. Geçtiğimiz yıl şirket, 1.000’den fazla çalışanın ayrılacağını bildirmişti. Ancak oyun endüstrisindeki bazı yetkililer, işten çıkarmaların ve yapay zeka ile üretilen sanatın kullanımının yan yana gelmesini eleştrilerde bulundu. Bazı hayranlar ise Ubisoft’un zaten yetenekli bir sanatçı havuzuna sahipken neden yapay zeka fotoğraflarını tercih ettiğini sorgulamasınıda yaptılar.

Oyun endüstrisinde yapay zeka sanatının yükselişi

Oyun şirketleri, pazarlama kampanyalarında yapay zeka tarafından üretilen görüntüleri giderek daha fazla kullanmaya başlamışlardı. Yapay zeka araçları, sentetik sanat yaratmayı kolaylaştırarak oyun dünyasında yeni bir dönemi başlatmış oldu. Ancak bu yeni teknoloji, geleneksel sanat ve tasarım süreçlerini nasıl etkileyeceği konusunda soruları da beraberinde getirmektedir.

Sonuç olarak Ubisoft’un Ezio’nun yapay zeka ile canlandırılması, oyun dünyasında yapay zeka sanatının yükselişine dikkat çeken bir örnek olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu hamle, hem hayranlar hem de sektör gözlemcileri tarafından yakından izlenmeye devam edecek gibi görünmektedir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir