2018’den bu yana blok zinciri teknolojisi üzerinde çeşitli araştırmalar yapan Fransız oyun şirketi Ubisoft, ‘kazanmak için oyna’ mantığındaki NFT ve blok zinciri oyunları üzerinde çalışmalar yapacağını duyurdu. 

Son zamanlar içerisinde kripto paraların ve NFT’lerin çok daha popüler bir hal almasıyla beraber, oyun dünyasında da oynadıkça kripto para veya NFT türünde eşyalar kazanıldığı oyunlar çok daha fazla oynanır oldu. Bu durum elbette ki dev oyun şirketlerinin de dikkatinden kaçmadı. Bu konuda resmi açıklama da bulunan ilk oyun şirketlerinden biri de Ubisoft oldu. PC Gamer tarafından aktarılan haberlere göre, Fransa merkezli olan bu oyun firması, “kazanmak için oyna” mantığına sahip olan NFT ve blok zinciri oyunları geliştirme amacı olduğunu dile getirdi. Şirket yöneticileri, hem kazanç hem de geçtiğimiz hafta içerisinde ikinci çeyrek gelirlerinin açıklandığı toplantı esnasında blok zinciri oyunları konusunda birkaç kez gündemde adından söz ettirdi. 

Ubisoft, kripto oyun firması Animoca Brands’in 65 milyon dolar toplamış olduğu yatırım turunda en çok yatırım yapan şirketler arasındadır. Bunun yanı sıra şirket, 2018’den bu yana Strategic Innovation Lab aracılığıyla blok zinciri teknolojisi ile ilgileniyor. Bunun yanı sıra Blockchain Gaming Alliance‘ın (Blok Zinciri Oyun Birliği) kurucu üyesidir.

8 5
soft

Fransız oyun şirketinin CEO’su Yves Guillemot, kazanç toplantısı esnasında IBTimes aracılığıyla, “Bu endüstri, gerçekleşen pek çok yeni devrimle düzenli olarak değişiyor. Blok zincirini de bu devrimlerden biri olarak görüyoruz. Bu, daha fazla oyuncunun içerik kazanmasını ve kendi içeriğine sahip olmasını sağlayacak daha fazla ‘kazanmak için oyna’ anlamına gelecek ve bunun endüstriyi oldukça büyüteceğini düşünüyoruz.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Bunun yanı sıra kripto oyunları video oyun endüstrisinde son zamanların en çok tartışılan konuları arasındadır. Steam, geçtiğimiz ay içerisinde NFT veya kripto para içeren tüm oyunları kesin olarak yasaklarken Epic Games’in patronu Tim Sweeney ise Epic Games Store‘da NFT’lere izin verdiğini dile getirerek bu alanda boşluğu doldurmak istediklerini düşündürttü. Aynı zamanda Ubisoft’un ise kripto oyunlara olan katkılarının da ne olacağı, NFT’leri açık dünya oyunlarının ödül yağısına dahil edip etmeyeceği ya da tamamen yeni blok zincirisi oyunları üzerinde çalışmalar yapıp yapmayacağı konusunda tahmin yürütmek güçtür. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir