Türkiye, 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem haberlerinin ardından, Elbistan merkezli ikinci büyük depremle tekrar korku dolu anlar yaşandı. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetinde meydana gelen depremler beraberinde 11 ili de derinden etkiledi. 

Depremin olduğu andan itibaren Kahramanmaraş, Gaziantep, Adana, Hatay, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye gibi birçok ilimiz için tüm Türkiye tek yürek olarak yardım seferberliği başlattı.

stronguberden depreme yonelik yardim seferberligine ucretsiz destekstrong

İhtiyaç duyulan eşyaları deprem bölgesine yetiştirebilmek için birçok marka ve şirket yardım faaliyetlerine başladı. Türkiye’nin yanısıra dünya üzerindeki pek çok ülke depremin ardından Türkiye’ye olan desteğini esirgemedi. Yardım paketlerinin ilgili kurum ve kuruluşlara verilerek, deprem bölgelerine sağlıklı bir şekilde ulaşması için büyük bir çaba sarf edildi. Ulaşımların aksamaması için Uber de bir çalışma başlattı. Global teknoloji platformu Uber, yardım faaliyetlerine katkıda bulunmak amacıyla kullanıcılarına bir e-posta göndererek yardımları ücretsiz toplayacağını duyurdu. 

Uber, deprem bölgelerine yardıma ihtiyacı olan insanlar için yardımda bulunmak isteyen ve buna yönelik hazırlık yapanlar için ücretsiz olarak ulaşım sağlayacaklarını açıkladı. 

Yardım Paketlerini Uber Araçlarına Ne Zaman Verebilirsiniz?

İstanbul’da 8-9 ve 10 Şubat tarihlerinde saat 10:00-17:00 arasında Uber kullanıcılarının karşılarına çıkacak olan “Deprem Yardım” seçeneğiyle ücretsiz bir şekilde Uber taksiler çağrılabilecek. Uber şoförleri, yardım paketinizi güvenli bir şekilde İstanbul Büyükşehir Belediyesine ulaştıracaktır.

Uber’e Ulaşan Yardım Paketleri İstanbul Büyükşehir Belediyesine Teslim Edilecek

Uber aracılığıyla toplanan yardımlar, deprem bölgesine ulaştırılmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesine teslim edilecek. Toplanan yardımlar; Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi ve Kartal Lojistik Merkezlerinde incelenerek, kategorize edilecek.

Ayrıca Uber kullanıcılar için ihtiyaç listesi de paylaştı. Öncelikle gönderilecek ürünlerin daha kullanılmamış, temiz ve yeni olması gerekiyor. İhtiyaçlar arasında ilk sırada battaniye, temiz bebek kıyafeti, bebek bezi, hijyenik ped, bot, mont, eldiven, atkı, bere ve powerbank yer alıyor.  Yardım paketinizi hazırlarken soğuk hava şartlarını göz önünde bulundurmanız ihtiyaçların giderilmesi konusunda büyük bir fayda sağlayacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir